Fris de lente in? Doe dan een voorjaarsschoonmaak voor je lichaam!

Fris de lente in? Doe dan een voorjaarsschoonmaak voor je lichaam!

Dat je interieur (bijna) elk jaar een voorjaarsschoonmaak krijgt, is iets wat we vaak heel logisch vinden. Maar je eigen lichaam ieder jaar even een goede ‘schoonmaak’ geven, is een ander verhaal. Door drukte, stress en andere zaken komt dat vaak pas aan bod wanneer het misschien wel te laat is. Zonde toch? Daarom tippen wij hoe jij helemaal fris de lente in kan gaan!

Winterblues

Door de kou en donkere dagen tijdens de herfst en winter kan je lijf een flinke deuk oplopen. Zo kan je bloedsomloop even niet helemaal lekker meer zijn, met als gevolg dat je het vaak koud hebt en je huid, nagels en haren niet meer zo fris en fruitig zijn als normaal. Een beetje natuurlijke ondersteuning kan dan goed helpen, bijvoorbeeld in de vorm van Gayavit Angiosette. Gayavit is een merk voedingssupplementen met (op dit moment) 3 producten. Het bevat geen gluten, lactose, soja, noten of andere allergenen en is het vrij van titaniumdioxide. Het bevat ook geen kunstmatige kleur- geur- en smaakstoffen en conserveringsmiddelen en is geschikt voor vegetariërs. Angiosette is het product dat ondersteuning biedt aan je bloedvaten en de bloedsomloop. Ook als je bijvoorbeeld last hebt van koude handen en voeten, kleine spataderen of veel kramp en tinteling in je benen is Angiosette van Gayavit ideaal. Je kan daarnaast een gratis e-book over de bloedsvaten en bloedsomloop online downloaden waarin tips en tricks worden gegeven ter verbetering van de bloedsomloop.

Fris de lente in? Doe dan een voorjaarsschoonmaak voor je lichaam!

Gember

A little bit of ginger a day, keeps the doctor away. Iets wat je zomaar zou kunnen zeggen (naast de dagelijkse appel, die natuurlijk ook hartstikke gezond voor je is). De positieve werking van gember komt door de bioactieve stof gingerol. Gingerol heeft ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen, een top natuur product dus. Een van de fijne dingen aan gember is dat het je spijsvertering in je lichaam bevorderd. Daarnaast kan gember ook verlichting geven bij een verkoudheid en bij griep. Precies de verschijnselen waar je in de lente niet (meer) op zit te wachten, toch?

Lees ook:  De beste vegan hotspots van Rotterdam

Kom in beweging!

Een hele voor de hand liggende tip. Maar toch. Geef jezelf nu de lente er aan komt net even dat extra duwtje in de rug om in beweging te komen. En ben je niet een sport type? Zoek het dan in andere mogelijkheden. Bijvoorbeeld toch de fiets pakken in plaats van de auto wanneer je een boodschap gaat doen. Of laat de hond eens extra uit. Heb je wel zin in een sportieve uitdaging? Dan is de lente het uitgelezen moment om skates aan te schaffen of een wielrenfiets via Marktplaats op de kop te tikken. Niets lekkerder dan de natuur te zien ontwaken terwijl jij je lichaam een sportieve uitdaging oplegt. En je mag jezelf daarna heus wel belonen met iets lekkers. Juist. Want een happy mind, in een happy body.

Foto header via iStock, credits: Gligatron

0 comments on “Fris de lente in? Doe dan een voorjaarsschoonmaak voor je lichaam!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *