Dit zijn de slaapkamerrituelen van Nederlanders

by Redactie

Valentijnsdag staat voor de deur: de dag waarop geliefden elkaar extra aandacht geven. Maar hoe zien de slaaprituelen van geliefden er tegenwoordig uit? Duiken we tegelijkertijd het bed in of leven we langs elkaar heen? Wij onderzochten de slaapkamerrituelen van Nederlanders voor je!

Samen of alleen naar bed

Het grootste deel van de mensen (61 procent) kruipt tegelijkertijd met zijn of haar partner onder de wol. Van de koppels die niet op hetzelfde tijdstip naar bed gaan, geeft 71% van de ondervraagden aan dit te doen omdat zij een ander ritme hebben dan hun partner. Andere antwoorden die vaak gegeven zijn, is dat hun partner minder slaap nodig heeft (18%) en dus daarom later onder de lakens duikt of dat ze graag zelf nog even lezen voordat ze gaan slapen (15%).

Praten voor het slapen gaan

Bijna een derde (31%)heeft de slechte gewoonte  om voor het slapengaan nog even op hun smartphone te kijken. Iets wat 36% van hun partners ook stoort. Maar gelukkig spreken een op de vijf Nederlanders (21%) toch ook nog even de dag door met zijn of haar partner. Ook geeft 13% aan doorgaans de liefde met elkaar te bedrijven voordat ze gaan slapen. Opvallend genoeg wordt er minder gepraat voor het slapengaan, naarmate de leeftijd van het koppel hoger is. Zo geeft 41% van de 18 tot 34-jarigen aan met elkaar te kletsen voor het slapengaan, terwijl dit bij 50 tot 75-jarige Nederlanders nog maar 12% is. Een derde (29%) van deze groep geeft zelfs aan direct te gaan slapen.

Lees ook:  Vieze was? Huur een 'wasfeut'

Ruziënd naar bed?

Gelukkig gaan veel Nederlanders niet met ruzie naar bed: 17% praat het uit voor het slapengaan en zelfs 38% heeft de ruzie al opgelost voordat ze de slaapkamer betreden. Vooral de vijftigplussers begraven graag de strijdbijl voor de nachtrust (59%), vergeleken met de 35 tot 49-jarigen (46%). Er liever een nachtje over slapen voordat je de ruzie uitpraat? Daar kan 25 procent van de ondervraagden zich wel in vinden. Gelukkig maar, toch nog een vredige Valentijnsdag daardoor….

Foto header via iStock, credits: nd3000

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy