De sportieve Mazda 3 is comfortabel en laat het luxe-gevoel niet achterwege

by Redactie

De Mazda 3 Hatchback Sportive ziet er niet alleen fantastisch uit, hij rijdt ook uitstekend – en met alle voordelen van het infotainmentsysteem.

Op zoek naar een auto waar je nooit genoeg van zult krijgen, wordt de Mazda 3 Hatchback Sportive te vaak over het hoofd gezien. Zeker voor een van de beste auto’s die je kunt kopen in de compacte klasse. Het is namelijk een behoorlijk ambitieuze auto – en het Japanse merk stelt niet teleur. De benzinemotor is wat onconventioneel. Maar daardoor is de Hatchback wel uniek en weet de auto zich te onderscheiden van de massa.

Diepe neus

Allereerst steekt het design goed in elkaar. De Hatchback sportive heeft een zwart stoffen interieur (met als optie rood stiksel) wat er ook echt heel sportief uitziet. Het exterieur wordt gekenmerkt door 18 inch lichtmetalen velgen, chromen en zwarte elementen, privacy glas op de achterruiten en een dak spoiler. Aan de voorkant zit een grote gril en de auto heeft een diepe neus, waardoor hij altijd opvalt. En die elementen zorgen ervoor dat de auto altijd luxe uitstraalt, of het nou in de garage is of op de weg. Het enige minpuntje is dat je door al die geweldige looks wat moet inleveren op de achterbank, die ietwat krap is. Al met al is het ontwerp dus strak, soepel en snel – en dat sluit direct aan op hoe de auto rijdt.

De ‘diepe neus’ staat goed op de oprit!

Door de intuïtieve bediening garandeert de Mazda 3 Hatchback sportive een prettige rijervaring. En dat wordt mede mogelijk gemaakt door de e-Skyactiv X technologie. De 2,0-liter bezinemotor levert sterke prestaties met een keurig brandstofverbruik voor maximale efficiëntie. En een teruggave tot 54,3 mpg wanneer je het koppelt aan een handgeschakelde zesversnellingsbak. En je raadt het al, de auto heeft een vermogen van 150pk.

Lees ook:  De Mazda CX-5 heeft alles in huis voor de ideale roadtrip Portugal

Mazda interior

Heel veel extraatjes in deze Mazda 3

En dan zijn er nog alle extraatjes die een boel voordelen leveren. Zo kan je met de Smart Keyless Entry-functie gemakkelijk de portieren automatisch openen en vergrendelen, kan je via het infotainmentsysteem altijd de status van de auto in de gaten houden, en heb je via de Smartphone integratie altijd toegang tot Apple CarPlay en Android Auto. Ultiem comfort dus, zonder af te doen aan een overvloed aan prachtige bijzonderheden. Zelf zouden we deze Mazda denk we classificeren als sportieve family car met zakelijke looks. Best of both worlds dus!

Hond Vesper bevalt de auto ook prima…

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy