4 x zo help je jouw tuin de winter door

by Redactie

Nu we middenin de winter zitten, is het helemaal geen slecht idee om je tuin toch ook tijdens deze periode te onderhouden. Zo gaat je tuin des te beter de lente in straks.

1. Wintersnoeien

Het is zeker niet aan te raden om zomaar alles te gaan snoeien in jouw tuin in de winter. Bij bomen en struiken die hun bladeren verliezen in de winter kan je het wel doen. Daarbij ligt de zogenaamde sapstroom namelijk stil in de winter en dan kan je een dergelijke boom of struik perfect snoeien. Hiermee kan je onder andere nieuwe scheuten stimuleren. Let wel echt op, want snoei je de verkeerde boom in het verkeerde seizoen, dan kan deze ‘doodbloeden’.

2. Hout verzamelen

De beste manier om van je gesnoeide materiaal af te komen is om het op te stoken in je eigen haard of (winter)vuurkorf. Of misschien hebben je buren wel interesse in jouw hout? Tip is wel om bij het kloven van hout een goede bijl te gebruiken. Zelf gebruiken wij de Vrijetijdsbijl X5 van Fiskars die ideaal is voor het maken van klein aanmaakhout. Dat is een kleine handzame bijl. Heb je grotere houtblokken liggen, dan is een grotere kloofbijl aan te raden. Laat je bij de keuze echt goed adviseren door een expert.

3. Buitenkraan afsluiten en tuingereedschap updaten

Iets wat heel vaak wordt vergeten, is het afsluiten van de buitenkraan. Gaat het vriezen dan heb je namelijk kans dat de leidingen ook gaan bevriezen. Waardoor er zelfs de mogelijkheid bestaat dat deze gaat springen. Wil je daarnaast in de lente goed beslagen ten ijs komen, dan is het een must om je tuingereedschap even weer goed op orde te maken. Maak je gereedschap eens goed schoon en kijk wat bijvoorbeeld weg kan.

Lees ook:  DIY: bouw je eigen bedframe

4. Onkruid verwijderen

Niet alleen in lente en zomer is het een must om onkruid te verwijderen uit je tuin. Ook zeker in de winter. Wellicht een iets minder leuke klus, vanwege de koude, maar het levert je in de toekomst heel wat op. Weet je niet precies wat onkruid is en wat niet? Het aanschaffen van een onkruid boek is dan zeker een aanrader.

Foto header via iStock, credits: Elco van Berkel

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy