Online en offline sporten: dit zij dé trends van 2022 om van sport te genieten

Online en offline sporten: dit zij dé trends van 2022 om van sport te genieten

Een nieuw jaar betekent nieuwe voornemens, en daar hoort in beweging blijven uiteraard bij. Maar sinds de pandemie hebben we te maken met het nieuwe normaal: sporten is op heel veel gebieden veranderd. De woonkamer werd een fitnessvloer, buitensporten werd dés te belangrijker en ook zijn er allemaal online mogelijkheden om te sporten bijgekomen. Wat staat ons in 2022 te wachten?

Holistisch sporten

Niet alleen onze fysieke gezondheid en beweegruimte kwam door de coronapandemie op het spel te staan. Ook onze mentale capaciteiten werden flink uitgedaagd. Dat betekende dat mensen massaal met self-care, wellness en meditatie aan de slag gingen. En dit zal ook in 2022 voortzetten. Holistisch sporten focust op lichaam, geest en emotie en pakt alles in één keer aan door kracht, flexibiliteit, balans en stabiliteit te combineren. Want hoe jij je voelt, bepaalt hoe je beweegt.

Online sportweddenschappen

Van tennis Grand Slams tot de Tour de France: heel veel sportevenementen konden gelukkig weer terugkeren. Want waar het in 2021 écht om draaide was flexibiliteit en aanpassingsvermogen, en gelukkig kon ook de sportwereld die uitdaging grotendeels aan. Voor sportliefhebbers die het net zo leuk vinden om zelf te bewegen als te kijken naar hoe anderen dat doen, werd het aanbod alleen wel stukken beperkter. Wants, ja, je zit niet meer met je maten in een voetbalstadion. Maar technologie helpt daar een handje bij. Hoe we sport kijken gebeurt steeds vaker via een mobiel scherm, waardoor ook online sportweddenschappen steeds populairder zijn geworden. Zo ben je toch met elkaar verbonden, al zit je niet samen op de bühne.

Lees ook:  Stylish én comfy thuiswerken: de beste joggingbroeken voor mannen

Padel is je-van-het

Als er één sport is die wel heel groot is geworden – en dat ook blijft – dan is het Padel wel. Nieuw is het niet, want het bestaat al zo’n 60 jaar. Maar waar de sport al heel populair was in Spanje en Portugal, hebben ook steeds meer mensen de intensieve sport ontdekt in Nederland. Als een soort mix tussen tennis en squash wordt Padel gebruikelijk samen met anderen gespeeld in teams van twee tegen twee. Wat het zo intensief maakt is dat je het speelt op een baan met vier glazen wanden – waar je óók gebruik van maakt voor een uitdagend potje. En omdat steeds meer mensen het zijn gaan doen, zijn er steeds meer locaties waar je terecht kunt voor alles van training tot wedstrijden.

Foto header via iStock, credits: Andrii Sedykh

0 comments on “Online en offline sporten: dit zij dé trends van 2022 om van sport te genieten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *