Interieur how to: tips bij het kopen van een PVC vloer

Interieur how to: tips bij het kopen van een PVC vloer

Ben jij op zoek naar een nieuwe vloer voor in huis? Misschien is jouw vloer in de woonkamer, keuken of badkamer wel nodig aan vervanging toe. Vloeren heb je natuurlijk in allerlei verschillende soorten en materialen. Daarom kan het lastig zijn om hier de juiste keuze in te maken. Een soort vloer dat in de afgelopen jaren enorm populair is geworden, is een PVC vloer. Dat is dan ook niet zomaar zo, want zo’n soort vloer heeft veel voordelen. Het kan dan ook zeker goed zijn om deze soort vloer te overwegen. Benieuwd naar de tips bij het kopen van een PVC vloer? Wij zetten ze voor je op een rij!

Let goed op de ruimte

Bij het kopen van een PVC vloer is het ten eerste goed om rekening te houden met de ruimte waar de vloer komt te liggen. PVC vloeren zijn voor veel toepassingen geschikt, wat mooi meegenomen is. Zo kun je deze soort vloer leggen in bijvoorbeeld de woonkamer, maar ook in de keuken of badkamer is dit zeker mogelijk. Van plan om een vloer te kopen van voor een relatief kleine ruimte? Dan kan het een aanrader zijn om te kiezen voor een lichte PVC vloer. Dit zorgt er namelijk voor dat de ruimte groter oogt.

Probeer het te laten matchen met de rest

Een nieuwe vloer speelt een grote rol in hoe de ruimte eruit komt te zien. Om er een mooi geheel van te maken, is het daarom verstandig om het te laten matchen met de rest van je interieur. Kijk daarom eens goed wat je allemaal al in de ruimte hebt, bijvoorbeeld meubilair of bepaalde decoratie. Bij het zoeken naar de ideale PVC vloer kun je dit dan goed in je achterhoofd houden. Zorg er ook voor dat je een vloer uitkiest die goed te matchen is met de huidige kleuren in jouw huis, aangezien jouw woning anders een vreemde uitstraling kan krijgen.

Lees ook:  Een perfect gestylde kersttafel met Made.com

Let op te dikte van de toplaag

Bij het kopen van een PVC vloer is het ook handig om te letten op de dikte van de toplaag. Waarom? Omdat hoe dikker deze toplaag is, hoe hoger de kwaliteit. De dikte van de toplaag varieert vaak van 0,3 tot 0,7 mm. Als je dus op zoek bent naar een PVC vloer van hoge kwaliteit, kun je het beste kiezen voor een dikkere toplaag. Vooral in de woonkamer kan het verstandig zijn om voor zo’n dikte te kiezen, aangezien deze vloer vaak veel gebruikt wordt.

Kiezen tussen click PVC en plak PVC

Als je op zoek bent naar een goede PVC vloer voor in huis, sta je wellicht nog voor een belangrijke keuze. Je kunt bij zo’n soort vloer namelijk kiezen voor click PVC en plak PVC. Een click PVC vloer heeft een zogeheten uniclick verbinding. Dit is een verbinding die te vergelijken is met laminaat, waardoor het eenvoudig is om te liggen. Het is eigenlijk een kwestie van de verschillende planken in elkaar klikken. Onder deze planken komt een ondervloer. Bij deze methode hoeft de vloer dus niet verlijmd te worden. Een plak PVC vloer werkt anders. Deze wordt namelijk vastgelijmd en heeft hierdoor geen ondervloer nodig. Hierbij is het van groot belang dat de ondervloer zuiver en vlak is en geen oneffenheden bevat, aangezien deze anders snel uitvergroot kunnen worden. Beide soorten vloeren hebben voor- en nadelen. Weeg deze goed tegen elkaar af, zodat je een goede keuze kunt maken.

Lees ook:  Vederlicht fietsslot

Deze tips kunnen je op weg helpen bij het kopen van een PVC vloer. Het is in ieder geval belangrijk om genoeg tijd in dit proces te stoppen, want je wilt tenslotte wel dat je achteraf blij bent met de vloer die je hebt gekozen!

Foto header via iStock, credits: FollowTheFlow

0 comments on “Interieur how to: tips bij het kopen van een PVC vloer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *