Handige tips om je huis te verduurzamen - duurzaam wonen

Handige tips om je huis te verduurzamen

Je bent je iedere dag bewust dat je zuinig met energie wilt omgaan. Maar in je drukke dagelijkse leven schiet het er wel eens in. Je stapt toch in de auto, omdat dat nu eenmaal sneller is dan op de fiets. Of je rent de deur uit en vergeet de stekker van je oplader uit het stopcontact te halen nadat je telefoon opgeladen is. Wie weet staat de verwarming eigenlijk net te hoog als je niet thuis bent, maar het is lekker warm als je weer terugkomt na een dag in de kou. Het zijn kleine dingen die je op de langere termijn in je portemonnee voelt. Je kunt het jezelf gemakkelijker maken door wat aanpassingen in huis te doen, die bijdragen tot een duurzamer huis.

Grotere investeringen voor duurzaam wonen

Duurzaam wonen kun je op een aantal manieren bereiken. Een aantal aanpassingen kosten wat meer geld, hoewel je in sommige gevallen ook voor subsidie in aanmerking kunt komen. Zonnepanelen zijn hier een voorbeeld van. Het voordeel van zonnepanelen is, dat de energie door een natuurlijke bron wordt opgewekt. Daardoor is het een duurzame oplossing. Je komt daarnaast nog in aanmerking voor een vergoeding als je de stroom die je niet gebruikt, terug levert aan de energieleverancier. Dat kan een aantrekkelijk idee zijn. Ook het plaatsen van dubbele beglazing en een warmwaterpomp zijn twee oplossingen, die een grote bijdrage leveren aan de duurzaamheid van je woning. Het warmteverlies bij de ramen en deuren bijvoorbeeld zal voelbaar afnemen bij het plaatsen van HR++ beglazing. Dat scheelt een hoop stookkosten.

Lees ook:  Viva Italia: op deze plekken eet je de lekkerste pizza’s

Eenvoudige aanpassingen voor minder energieverbruik in huis

Heb je niet de middelen om je huis duurzaam te maken, of woon je in een huurhuis? Met led lampen kun je ook al veel bereiken. Tel het aantal lampen in je huis maar eens, je zult verbaasd zijn hoeveel het er zijn! Een aigostar led lamp is energiezuinig en kun je in alle soorten verlichtingselementen plaatsen. Maar behalve dat, zijn er nog veel meer voordelen.

  • Het gemiddeld aantal branduren van een aigostar led lamp is vijfentwintigduizend uur. Dat is vijfentwintig keer langer dan de brandduur van een traditionele gloeilamp;
  • Bij een aigostar led lamp heb je geen last van een flikkerende lamp. Het licht dat de aigostra led lamp geeft is stabiel en gelijkmatig. Dat is prettig als je het bijvoorbeeld in een leeslamp gebruikt;
  • De straling van een aigostar led lamp heeft een bereik van 360°, maar heeft een laag energieverbruik. Je hebt profiteert dus van optimaal licht, maar de kosten blijven laag;
  • De aigostar led lamp is verkrijgbaar in verschillende soorten, waardoor je ook in ieder ruimte kunt kiezen voor een ander soort licht. Dit kan bijvoorbeeld een helder wit licht zijn voor boven je bureau, of een warm licht voor de lamp in de woonkamer;
  • Een aigostar led lamp is milieuvriendelijk want er komt geen kwik, lood of andere zware metalen vrij tijdens het branden.

Duurzaam wonen wordt een stuk eenvoudiger als je niet bij iedere stap die je zet na hoeft te denken, maar gewoon weet dat je met het aandoen van je lampen in huis, al goed op weg bent. Dat geeft je niet alleen een goed gevoel voor de toekomst, je geniet ook nu al van een fijne sfeer in huis.

Lees ook:  Welke fiets past het best bij jou?

Foto header via iStock, credits: Grumpy Cow Studios

0 comments on “Handige tips om je huis te verduurzamen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *