Waar vind je nog goed betaalde banen op de arbeidsmarkt?

by Redactie

De arbeidsmarkt kan vrij ondoorzichtig zijn, zeker als je er niet dagelijks mee bezig bent. De ene keer is er sprake van een krappe arbeidsmarkt, het volgende moment is er weer veel ruimte. We vroegen aan Limesearch wat er gebeurt op de arbeidsmarkt. Limesearch is goed op de hoogte van alle bewegingen, zodat ze altijd direct op de actualiteit kunnen inspringen. En ook de juiste benadering hebben om de geschikte kandidaten voor de vacatures te zoeken. Niet alleen als het gaat om kennis en kunde, maar ook zeker op het gebied van een goed salaris.

Een goed salaris bij een passende functie

Limesearch geeft wat voorbeelden. Zo richten zij zich op de Finance, Tax en Treasury branche. “We hebben het dan over lijn- en stafmanagementfuncties, in de salarisrange tussen de €75.000,00 tot € 300.000,00. De wijde range ontstaat onder andere omdat de functies die hieronder vallen, ook heel divers zijn. Denk bijvoorbeeld aan een Finance Director, een Business Intelligence Manager, Data Analytics Manager, Divisie of Business Unit Controller, Business Controller of financial Controller. Maar ook bemiddellen wij in posities voor een Project Controller, een Tax Manager of Treasury Director”, aldus de recruiter van Limesearch.

De zoektocht naar een geschikte kandidaat

“Als je als recruiter op zoek bent naar een competente medewerker heb je natuurlijk een duidelijk beeld waar de kandidaat aan moet voldoen. Een executive search bureau neemt de sollicitatieprocedure uit handen en zal daarbij niet alleen kijken of de kandidaat voldoet aan het profiel op het gebied van kennis, ervaring en ambities. Zij beoordelen ook, op basis van hun kennis over jou als werkgever en als klant van het bureau, of de potentiele medewerker ook in de bedrijfscultuur past. Daarnaast is de salarisonderhandeling natuurlijk ook een belangrijk onderdeel van de sollicitatieprocedure. Een dergelijk bureau vertegenwoordigt jou of de werkgever in dit proces en zal dus bij de gesprekken jouw belangen of die van de werkgever voorop stellen”, geeft Limesearch.

Lees ook:  In business: waarom zakelijk goud kopen interessant is

De juiste componenten voor een marktconform salaris

Zeker in tijden van een krappe arbeidsmarkt is een salaris een belangrijk onderhandelingspunt. De kandidaat wil natuurlijk een zo hoog mogelijk salaris. De recruiter van Limeseach geeft aan dat een executive search bureau zorgt voor een marktconforme vergoeding die past bij de functie. Want wat is een goed betaalde baan? “Je kunt inderdaad zeggen dat je als vastgoed bankier of operationeel directeur een salaris moet verdienen dat rond de twee ton ligt. Daarmee zit je in de top drie van de best betaalde functies in Nederland. Maar vergeet daarbij niet dat een salaris uit meer bestaat dan dat. Ook de secundaire arbeidsvoorwaarden kunnen van doorslaggevend belang zijn bij de salarisbesprekingen. Denk aan een goede pensioenregeling, een dertiende maand of een bonusregeling”. Ook dit betrekt een recruiter actief in de sollicitatiegesprekken met de kandidaat.

Limesearch vindt de juiste kandidaat

Dankzij hun jarenlange ervaring in de branche en het uitgebreide netwerk vinden ze voor jou, als werkgever, de kandidaat die past bij de functie en het bedrijf. Tijdens de gesprekken met de potentiele medewerker zijn ze bij Limesearch dan ook goed in staat de kandidaat in te schatten op ambitie, motivatie en gedrevenheid. En dus kunnen wij ook beoordelen of de salariseisen van de kandidaat overeenkomen met de werkzaamheden die verricht worden. Uiteindelijk is maar één resultaat van belang.

Foto header via iStock, credits: fizkes

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy