Van nostalgische klassiekers tot gruwelijke sprookjes: kijk deze kerstfilms voor het ultieme kerstgevoel

by Emma

Kerst 2021 wordt anders dan andere jaren: met de vernieuwde lockdown moeten grote feesten en borrels plaats maken voor wat sfeer binnenshuis. Lekker bankhangen mét wat kerstfilms dus. Van klassiekers tot een moderne twist: met deze films op een rij heb je een marathon die het ultieme kerstgevoel garandeert – voor ieder wat wils.

Home Alone (1990)

Elk jaar verschijnt de klassieker op tv en daar is goede reden voor: na meer dan dertig jaar verveelt Home Alone nog stééds niet. De meesten hebben ‘m al meerdere keren gezien, maar juist daarom is het zo’n goede film om te kijken tijdens de feestdagen. Alles draait immers om familietradities. Misschien wat zoetsappig, maar met het hele gezin op de bank toch hartstikke hartverwarmend én nostalgisch.

Frozen (2013)

Heb je enthousiaste koters die graag zingen (en doe jij als ouder het liefst mee)? Dan is de geliefde Disney kaskraker Frozen een must watch. Zet deel 1 en 2 (2019) overdag op terwijl jij in de keuken staat te zwoegen en de kinderen zijn gegarandeerd een paar uur zoet. Zo kan je het kerstdiner voorbereiden in alle rust. Naja, mét wat Let it go-refreinen op de achtergrond dan.

The Holiday (2006)

Vier je het met de vriendinnen, of is de behoefte aan mannengezeur groot, dan mag The Holiday natuurlijk niet ontbreken. Deze romkom met bekende filmsterren – Cameron Diaz, Kate Winslet, Jude Law en Jack Black – staat in het teken van kerst én liefde. Wat als twee totaal verschillende vrouwen die het hebben gehad met mannen tijdelijk omwisselen van leven? Leuk om bij weg te zwijmelen dus (of als je wat troost nodig hebt).

Lees ook:  Nieuw (lokaal) muzikaal talent spotten met Deezer NEXT

Bad Santa (2003)

Twee oplichters, een roadtrip en heel wat fraude verder: in Bad Santa worden klassieke kerstthema’s verruild voor een flinke dosis zwartgallige, ietwat grove humor. Maar toch schuilt ook daar de kerstboodschap weer om de hoek als een 8-jarige het bedriegende duo laat zien waar kerst écht om draait. Een film waarbij hardop gelachen wordt.

A Bad Moms Christmas (2017)

Kerst is vrolijk, warm en vol blijdschap. Maar de voorbereidingen voor het perfecte kerstfeest gaan met flink wat stress gepaard: het inslaan van de cadeaus, het inpakken ervan, het optuigen van de boom, het uren in de keuken staan en ga zo maar door. Zo ook voor Mila Kunis, Kathryn Hahn en Kristen Bell in A Bads Moms Christmas. Want zelfs als ze alles tot in de puntjes geregeld hebben, is niemand voorbereid op een bezoek van hun eigen moeder zelf. Probeer die maar eens tevreden te houden.

Rare Exports (2010)

De meest magische tijd van het jaar, waar tradities nog volop gevierd worden en fatsoenlijke kinderen overladen worden met cadeaus. Dat is waar kerst om gaat, toch? Niet volgens Rare Exports. Als de échte kerstman wordt opgegraven uit een oud blok ijs in Lapland, dan veranderen vrolijke kerstliedjes plots in kreten. Deze horror- en komediefilm in één is perfect voor het gezin met wat oudere kinderen, om de avond wat spanning te geven.

Foto header via iStock, credit: bombermoon

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy