Tip: sipping rums (en kom langs voor een signeersessie) in de pop-up Rum Room in Amsterdam!

by Redactie

Geen betere tijd dan nu voor ‘sipping rums’. En het liefst van een beetje premium kwaliteit. Toch? Dan is er goed nieuws! Want na eerdere successen van de Rum Room in Antwerpen, Hamburg en Londen opent Bacardi op donderdag 18 november voor het eerst haar deuren van een Rum Room in Nederland. Oftewel; stap in de wereld van de premium varianten van ‘s werelds meest bekroonde rum en maak op een toffe manier kennis met Bacardi Añejo Cuatro, Reserva Ocho en Gran Reserva Diez. De Bacardi Rum Room biedt enkel dit drietal donkere, gerijpte rums aan. En je kan de rums in de giftstore van de Rum Room in een super mooie giftbox (gelimiteerde oplage !) kopen.

Floor van het Nederend

Om het perfecte geschenk voor de feestdagen nog nét dat beetje extra te geven, is Bacardi een samenwerking aangegaan met kunstenaar Floor van het Nederend. Floor is een in Amsterdam gevestigde illustrator en schilder. Zijn werk is geïnspireerd door vintage stripboeken, punkcultuur en pop art – en centreert zich rondom Malvin de Kat, zijn eigen karakter. Thematisch beschouwt hij de natuur als een belangrijke inspiratiebron voor zijn werk. Voor Bacardi heeft Floor drie verschillende designs gemaakt met als thema ‘Aged under the Carribean Sun’. Deze designs zijn terug te vinden op de geschenkdozen en het verpakkingsmateriaal in de Rum Room.

Nice to know!

Aanstaande zaterdag (11 december) is kunstenaar Floor van het Nederend aanwezig in de Rum Room aan de Oude Spiegelstraat 3 in Amsterdam voor een signeersessie!

Floor van het Nederend Rum Room

Añejo Cuatro, Reserva Ocho & Gran Reserva Diez

Naast de bekende rums zoals Carta Blanca, Spiced en de Flavoured range zijn er in de Rum Room drie meer donkere, gerijpte rums die door de rijping in eikenhouten vaten een sterk karakter hebben. De Bacardi Rum Room staat in het teken van deze rums. De jongste, gerijpte premium rum is Anejo Cuatro van vier jaar oud. De glinsterend, goudkleurige rum heeft een honingzachte smaak, gebalanceerd met milde vanille en gebrande eik. Añejo Cuatro kun je ‘on the rocks’ drinken, maar komt het best tot zijn recht in een klassieke rumcocktail, zoals een Highball in de mix met Ginger Ale.

Lees ook:  Waarom je vandaag nog toegang wilt krijgen tot Amerikaanse Netflix

De acht jaar oude Reserva Ocho is een complexe goudkleurige rum met een diepe, gelaagde en zachte smaak van gedroogd fruit, specerijen, eik en vanille. Deze rum is geïnspireerd op een familierecept uit 1862 en was voor 7 generaties lang enkel voorbehouden voor de Bacardi familie zelf. De rum is perfect geschikt om puur te nippen en leent zich goed voor cocktails met allure zoals een Old Fashioned of een Old Cuban. Gran Reserva Diez heeft weer een andere expressie en is niet zomaar een oudere versie van Ocho. Diez heeft iets unieks. Neem een slokje van deze tien jaar oude rum en je ontdekt veel eik en gekarameliseerd fruit. Er zijn ook mensen die er meloen, banaan of mango in ontdekken. Deze rum drink je het beste puur, met of zonder ijsblokje.

Openingstijden

De Bacardi Rum Room is van 18 november tot en met 31 december dagelijks geopend van 10:00 – 19:00 uur aan de Oude Spiegelstraat 3 in Amsterdam. Lukt het je niet om in deze periode naar Amsterdam af te reizen, bezoek de Rum Room dan online op rum-room.bacardi.com.

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy