Review: de VBreathe Tasma en hoe je áltijd een frisse geur én hoge luchtkwaliteit in huis kan hebben

Review: de VBreathe Tasma en hoe je áltijd een frisse geur én hoge luchtkwaliteit in huis kan hebben

Nu we wéér aan huis gekluisterd zijn, wordt het ook weer even wennen om binnen vier muren alles op een rijtje te hebben. Daarmee staat de aandacht voor onze gezondheid centraal, zowel mentaal als fysiek. En dat betekent sporten en het vinden van rust voor de psyche. Maar hoe zorg je ervoor dat je thuis zelf een gezonde omgeving is? Men denkt er niet altijd direct aan, maar de luchtbeheersing in huis kan daarin een cruciale rol spelen. Van vervelende virusdeeltjes en giftige stoffen tot allergenen zoals stofmijt en pollen: het zijn flinke stoorzenders in huis. Met frisse, gereinigde lucht ontstaat weer wat ademruimte – letterlijk en figuurlijk. En daar zijn hulpmiddel voor (gelukkig). Wij testten de VBreathe Tasman: luchtreiniger en ontgiftiger in één met een smaakvol design.

Mooi om te zien

Aller eerst is de VBreathe Tasman een fraai stukje design. Het minimalistische design doet bijna denken aan een JBL speaker en staat goed in vrijwel elk type interieur. De verschillende kleurmogelijkheden maken dat bovendien nog makkelijker (wij testten de kleur rood, een aanrader wat een eyecatcher). Verder is de luchtreiniger lekker compact. Met een lengte van 30 centimeter en een gewicht van 1,1 kilogram past het apparaat overal – van de bijzettafel tot de vensterbank.

Soorten

Opzetten en gebruik

Schaf je de VBreathe Tasman aan, dan is het goed om te weten dat het opzetten en gebruik ervan héél eenvoudig is. De Tasman heeft misschien dan geen bijzondere smartfuncties (de aan- en uitknop doet al het werk) maar dat maakt het apparaat zo simpel dat het ook een leuk kerstcadeautje voor opa en oma kan zijn. Bovendien haal je er met één keer opladen makkelijk 10 uur gebruik uit dus hoef je niet continu in de weer met het laden ervan (USB-C poort adapter wordt meegeleverd). Toch zijn er wat extraatjes: koppel de luchtreiniger via bluetooth aan je smartphone en beheer de Tasman met de bijbehorende app. Denk aan de snelheid van de ventilator en een overzicht van hoe het ervoor staat met de luchtkwaliteit in je ruimte, aangeduid met een kleurensysteem. Super handig.

Lees ook:  4 x tips voor een goede (winterse) nachtrust

Review: de VBreathe Tasma en hoe je áltijd een frisse geur én hoge luchtkwaliteit in huis kan hebben

Doet het wat het belooft?

Komt het aan op de prestaties van het apparaat, dan zie je al snel dat de VBreathe Tasman een bijzondere aanwinst is op de markt van luchtverfrissers. Fijn is namelijk dat het geen gebruik maakt van ozon en hydroperoxide, maar van Australische oliën. Zo wordt de lucht op natuurlijke wijze gezuiverd en kan je dus te allen tijde in dezelfde ruimte als waar de Tasman in staat aanwezig zijn. Dit geldt ook voor trouwe viervoeters, jonge kinderen en voedselwaar.

Bovenin de cilinder plaats je de VActive Gel (je krijgt drie potten meegeleverd, net zoals twee nieuwe HEPA-filters) die met een zachte mentholgeur de lucht in je huis verschoont. Door het gebruik van de speciale gel ben ik benieuwd naar de Tasman in de zomer: de gel heeft namelijk ook een mug-werende functie (en maakt het een aantrekkelijke gadget voor in de slaapkamer). Al met al is de Tasman een succes: binnenruimtes ruiken niet alleen frisser, ze vóélen ook frisser. Een fijne aanwinst voor de huiskamer of voor op het thuiskantoor.

0 comments on “Review: de VBreathe Tasma en hoe je áltijd een frisse geur én hoge luchtkwaliteit in huis kan hebben

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *