Review Cowboy 3: De ideale stads e-bike met coole looks

by Petrick de Koning

Echt fietsweer was het niet de afgelopen maand. Wil je dan een e-bike testen? Ja natuurlijk. Zeker als het gaat om de Cowboy 3 van de Belgische e-bike bouwer Cowboy. Een stoere naam voor een elektrische fiets, zeker als je de ‘Urban Rider’ als doelgroep target. Maakt hij die belofte ook waar? Tijd voor een review.

De looks van deze stijlvolle e-bike zitten in ieder geval goed. Het design is strak en zonder onnodige tierelantijnen. De batterij is slim weggewerkt in het frame. Ik reed de lichtgrijze variant die de fiets net dat extra cachet geeft. Hoewel hij stoer en robuust oogt, valt het gewicht reuze mee. Door gebruik van aluminium weegt het geheel zo’n 17 kg. Volgens mij is dat heel netjes voor een e-bike.

Zoeven door de stad

De combi van een licht model en een prima elektromotor zorgt dat de Cowboy 3 heerlijk fietst. De kracht wordt soepel overgebracht via de aandrijfriem die de ketting vervangt. Je hoeft je geen zorgen te maken over schakelen, want er zitten geen versnellingen op. De motor anticipeert naadloos op de snelheid die je wilt of kan fietsen. Ergens rond de 24 km/h merk je dat hij het snel genoeg vindt. Dat is even wennen, maar als je eenmaal de magic touch hebt, zoef je al een volleerd fietskoerier door de stad.

Review Cowboy 3: De ideale stads e-bike met coole looks

Wat is het (fiets)weer?

De bediening is ook heel eenvoudig. Met een app activeer je de fiets en zodra je beweegt, gaan de lichten aan. Die kan je dimmen of juist feller maken. Zeker in het druilerige weer van de laatste weken is dat wel prettig en veilig. Ook navigeren is een fluitje van een cent. En achteraf heb je ook de nodige statistieken als je daar waarde aan hecht. Extra service is het weerbericht. Maar echt blij werd ik daar niet van. Dat is echter niet aan Cowboy toe te schrijven.

Lees ook:  De limited-edition ‘Fast & Furious’ Twin Turbo: een horloge voor de ultieme autofan

Supergeschikt als stads/dorpsfiets

Als je echt wat langer op pad wilt – ik ben een keer op en neer naar Amsterdam gefietst vanuit Bussum, dik 50 km – is het slim om de lader mee te nemen. Op papier haalt ie zo’n 70 km en in de praktijk kom je daar dichtbij. De lader is best compact en de batterij neem je eenvoudig mee naar binnen. Geen probleem dus om het zekere voor het onzekere te nemen.

Review Cowboy 3: De ideale stads e-bike met coole looks

Je kan er goed wat langere afstanden mee rijden, maar als ik eerlijk ben is hij inderdaad supergeschikt als stads – of in mijn geval – dorpsfiets. Met deze Cowboy 3 kom je snel waar je wilt zijn. En niet onbelangrijk voor een Urban Rider, je kan er qua looks zeker mee voor de dag komen.

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy