Pre-loved items shoppen en hét ultieme duurzame Kerstcadeau

by Imke

Eerder schreven we al over hoe belangrijk het is om bewuster en duurzamer te shoppen. En dat daar ook steeds meer vraag naar is. Vind jij bijvoorbeeld duurzaam geproduceerde kleding belangrijk? Dan ben je bij de nieuwe RE.love-winkel in Batavia Stad aan het juiste adres. In deze pop-up store kan je een bewuste keuze maken door een duurzame of vintage aankoop te doen. De vintagecorner met zogenaamde ‘pre-loved’ items zijn geselecteerd door Amsterdam Collectors. In de winkel zijn de duurzame collecties te zien zijn van onder andere A Fish Named Fred, Desigual vs Ecoalf en Radley London.

Limited edtition denim shopper

In het kader van dat bewuster winkelen geeft Batavia Stad dit najaar haar bezoekers ook de mogelijkheid om oude spijkerbroeken een tweede leven te geven. Samen met textielinzamelaar Sympany en de duurzame textielstudio Makers Unite worden de denim-artikelen in een container verzameld en vervolgens verwerkt tot 2.500 unieke duurzame shoppers. De limited edition denim shopper is vanaf half december met een korting te koop voor € 9,95 in de RE.love-store. Batavia Stad betaalt namelijk de volledige kostprijs en neemt daarbij een deel voor eigen rekening, want wie jarig is trakteert. Bovendien draagt Batavia Stad op deze manier bij aan de sociale missie van Makers Unite, die werken met mensen met een vluchtelingen- of migratieachtergrond.

Nice to know!

Een limited edition, gepersonaliseerd cadeau met een goed verhaal aan jezelf of een ander geven voor de feestdagen? Op zondag 19 december van 9.00 – 17.00 uur kan je de shopper gratis laten customizen met het borduren van je initialen in de RE.love store.

Lees ook:  Hoe je thuis ‘samen alleen’ bent

Christmas shopping

En als je toch in Bataviastad voor die toffe tas, plan dan gelijk een dagje weg in deze shopstad. Denk; feervolle straten en pleintjes, lichtjes & knusse kerst aankleding overal waar je kijkt. En met 150 winkels een enorme keuze aan collecties van (inter)nationale merken. Culinair kun je genieten bij een van de cafés en restaurants of haal heerlijke churros, poffertjes, oliebollen of een frietje bij een van de foodtrucks. Speciaal voor de feestdagen kun je je aankopen bij de Gift Wrapping service laten inpakken! De Gift Wrapping Glass House staat in het centre van vrijdag 17 t/m zondag 26 december.

Op woensdag 22 & donderdag 23 december zijn er extra Christmas Shopping days met extra veel gezelligheid, glühwein, live muziek & carrousel voor de kleinste shoppers. En om uiteraard nog je laatste kerst inkopen te kunnen doen.

Op het moment is Batavia Stad iedere dag open van 09.00 – 17.00 uur. Check bataviastad.nl voor actuele informatie en aangepaste openingstijden tijdens vakanties en evenementen. Let op: eerste kerstdag en nieuwjaarsdag is Batavia Stad gesloten.

Foto header via iStock, credits: olesiabilkei

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy