Musthave: dit volledig afbreekbare mondmasker van Masuku

Musthave: dit volledig afbreekbare mondmasker van Masuku

Als er iets is op dit moment dat bijna niet meer weg te denken is in het straatbeeld, is dat het mondmasker. Dat ze tegenwoordig ook overal rondslingeren en slecht voor het milieu zijn klinkt ons óók niet onbekend in de oren. Het merk Masuku kwam daarom met een oplossing: een volledig biologisch afbreekbaar mondmasker Masuku Daily. Deze is gemaakt van 100 procent eco-vriendelijk en recyclebaar materiaal én sinds kort ook in Nederland verkrijgbaar.

Masuku is opgericht door Natalia Vodianova en Pentatonic, een ontwerp- en technologiebedrijf voor duurzame producten. De afgelopen vier jaar zijn ze samen bezig geweest met het ontwikkelen van de Masuku Daily voor eenmalig gebruik en het herbruikbare masker Masuku One. Vodianova is naast milieubewust ook een bekende in de modewereld. Zo is ze sinds haar zestiende model, liep ze voor grote merken op de catwalk en stond ze meerdere malen op de cover van de Vogue. Vandaar dat ze voor het design van de mondmaskers is gegaan voor een combinatie van hip en stijlvol.

Wat betekent Masuku?

Masuku is vernoemd naar het Japanse woord voor ‘masker’ en knipoogt naar het belang van het gezichtsmasker in Aziatische culturen. Waar een mondmasker al jarenlang wordt gedragen en het vaak als een teken van respect voor de gezondheid van de gemeenschap wordt gezien. Met die gedachte in het achterhoofd is Masuku ook gecreëerd, want het dragen van een mondmasker zal voorlopig ook in Nederland een onmisbaar onderdeel van ons leven zijn.

De technologie achter Masuku

De Masuku Daily wordt gemaakt met behulp van speciaal gefabriceerd nano-filtratiemateriaal, dat ontstaan is uit een nieuw ontwikkeld elektrospinproces. Het resultaat is een beter ademende stof die comfortabel aanvoelt en veel beter is voor de planeet. Hierdoor is het mogelijk om een volledig biologisch afbreekbaar mondmasker te ontwikkelen.

Lees ook:  Rockit houten speakers

Musthave: dit volledig afbreekbare mondmasker van Masuku

Gebruik je dagelijks een nieuw mondmasker of heb je liever een herbruikbare optie voor meerdaags gebruik? De Masuku-lijn bestaat uit twee varianten. De Masuku Daily is voor eenmalig gebruik, vandaar de naam Daily. Masuku One is herbruikbaar en ziet er ook heel stijlvol uit. De One wordt inmiddels in meer dan 40 landen verkocht.

0 comments on “Musthave: dit volledig afbreekbare mondmasker van Masuku

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *