Met Kerst de BBQ aansteken? Waarom niet! Wij geven tips…

by Redactie

Waar de ene familie terugvalt op de gourmetset, de ander een geroosterde kalkoen op tafel zet en weer een ander geniet van een volledig driegangendiner in een restaurant… kan je het deze kerst even helemaal anders aanpakken. Met vlammen, spannende verhalen en de geur van verbrand houtskool. Oftewel; steek de BBQ aan en luidt met laaiende vlammen en knapperend hout de feestdagen in. Maar een winter barbecue pak je toch net wat anders aan dan een zomerse barbecue. Daarom presenteren wij een stappenplan, zodat je goed beslagen ten ijs komt.

Stap 1: Kleed je warm aan

BBQ’en in de zomer is een stuk comfortabeler dan in de winter. Bereid je voor op snijdende kou en eventuele buien. Zorg er dan ook voor dat iedereen zich warm aankleedt. Maak het daarnaast gezellig in de tuin en steek bijvoorbeeld een vuurkorf aan. Zo kan je heerlijk warm (ondanks de kou) genieten van al het lekkers dat van de bbq komt.

Stap 2: Een goede voorbereiding is het halve BBQ werk

Zorg ervoor dat je het grootste deel van je culinaire voorbereidingen al hebt gedaan, zodat je niet de hele avond heen en weer loopt tussen binnen en buiten. Zo kan je het vlees alvast in de marinade zetten en ook groenten van tevoren snijden is een must. Zorg ook voor genoeg briketten, houtskool en vuur, zodat je de hele avond door kunt knallen.

Stap 3: Maak een stevige BBQ marinade

Bij een avontuurlijke kerst hoort een avontuurlijke marinade. Onze tip: wentel je vlees in whisky met een beetje suiker en een Spaans pepertje. Easy as that. Eenvoudig, maar barstensvol smaak. De alcohol zorgt ervoor dat het vlees malser wordt, waardoor het vlees smelt in de mond.

Lees ook:  Food tip: in La Bottega by Chiara’s Food is Sicilië dichterbij dan je denkt

Stap 4: Een beetje water, uhum… whisky… bij de wijn

Het frisse weer vraagt om een drankje dat warm houdt. Helemaal bij een winter barbecue. Dus ruil dat glas rode wijn in voor een goed glas whisky. Voor de beginnende whiskydrinkers is de Talisker Dark Storm een perfecte instapper. De smaak van dit drankje doet denken aan een collectie van zachte honing, fris fruit en zeezout, gevolgd door een smaakexplosie van rode peper en pure chocola. Voor de doorgewinterde liefhebber, die houdt van wat meer ‘punch for his buck’ heeft Talisker de Talisker Skye ontwikkeld. In deze fles vind je hints van gedroogd fruit en gerst met op ‘de achtergrond een wolkje rook’. Ideaal in combinatie met vlees van de BBQ.

Met Kerst de BBQ aansteken? Waarom niet! Wij geven tips...

Stap 5: Geef een cadeau met karakter

Bij outdoor feestdagen horen toepasselijke cadeaus. Dus laat dit jaar vooral de foute kerstsokken achterwege en geef een geschenk met wat meer karakter. De giftset van het eerdergenoemde Talisker is een goeie cadeautip voor een kerstavontuur rond de BBQ. Hohoho… Merry Outdoor Christmas!

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy