Met deze gadgets kom je de koude, geïsoleerde winter goed door

Met deze gadgets kom je de koude, geïsoleerde winter goed door

Druilerig weer en donkere luchten in de namiddag zullen de lockdownwinter die ons tegemoet staat karakteriseren. Maar daar word je niet bepaald vrolijk van. Hoe kom je de koude maanden het beste (thuis) door? Deze gadgets maken het een stuk gemakkelijker.

Voor wat meer licht

Om de midwinterse somberheid te bestrijden, heb je vooral wat meer licht nodig. Lichttherapie werkt niet alleen bij mensen die lijden aan seizoensgebonden stoornissen. Die extra stralen doen wonderen voor het vasthouden van routine in de winter (niemand wordt blij van opstaan in het duister). Denk bijvoorbeeld aan lampen met een alarmfunctie die je op natuurlijke wijze wakker maken of de draagbare QSun Uv Expose Tracker die de juiste balans vindt tussen het voorkomen van zonnebrand (ja, ook in de winter) en een vitamine D-tekort.

Op zoek naar de warmte

Van bevroren ledematen wordt niemands humeur beter. Thermokleding is dan ook aan te raden. Maar voor de gadgetliefhebbers die nog een stapje verder willen gaan, is een draagbare hittebron geen slecht idee. De verwarmde jacks van Ororo die op batterij werken zijn uitermate geschikt voor iemand die ook na de herfst nog graag buiten te vinden is. En heb je thuis het geluk dat je toegang hebt tot de buitenlucht, zoals met een tuin of balkon? Dan is een smart heater voor de patio of een lantaarn-to-go niet te missen. ’s Nachts bevroren tenen? Een elektrische matras houd je de hele nacht warm.

En ook vermaak genoeg

En wat als je wel lekker warm en licht binnen zit, maar niets te doen hebt, dan bieden gadgets ook op dat gebied hulp. Als je het barre uitzicht voor wat groen wilt verruilen, dan kan je aan de slag met wat intelligente tuin therapie uitgerust met LED-lampen. En voor wie zich extra eenzaam voelt, is een sociale robot niet alleen een handige assistent, maar net zo goed een vriend in huis.

Lees ook:  De stoere Kia Stonic kopen? Dit is waarom!

Foto header via iStock, credits: Kerkez

0 comments on “Met deze gadgets kom je de koude, geïsoleerde winter goed door

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *