Martini x Sergio Herman = ready-to-serve cocktail spritzante

by Redactie

Niets lekkerder dan een feestelijk, bruisend drankje tijdens de feestdagen. Leuk is dan ook dat het Italiaanse dolce vita icoon Martini onlangs de Martini Spritzante lanceerde. Een cocktail geboren vanuit een samenwerking met Sergio Herman, sterrenchef en liefhebber van de Italiaanse keuken. Deze creatie is een ode aan de Italiaanse levensstijl waarin goede vriendschappen en lekker eten & drinken de boventoon voeren. De Martini Spritzante heeft de frisse smaken van grapefruit, basilicum en een vleugje vanille en ideaal voor een Aperitivo.

Aperitivo

In deze tijd waarderen we meer dan ooit het belang van echte vriendschap. Genieten van de simpele dingen in het leven, tijd doorbrengen zonder beperkingen, herinneringen herbeleven en samen nieuwe herinneringen maken. Dat amen zijn start met een goede Aperitivo. Aperitivo is de starvan een goed begin, van een leuk moment samen. Aperitivo is zeggen, jij bent welkom. Ik heb je gemist. Ik geef om je en ik waardeer je aanwezigheid en vriendschap.

Italiaanse invloeden

Voor zo’n Aperitivo is de Spritzante perfect. Sergio Herman heeft een geheel nieuw smaakpallet ontwikkeld samen met Martini’a master blender, Beppe Musso. Tijdens een reis naar Pessione, Italië -het hart van Martini-, zijn de invloeden van het Italiaanse Aperitivo moment, Sergio Herman’s passie voor perfectie & topgastronomie samengevloeid met Martini’’s 150-jarig vakmanschap. Het resultaat is een gebalanceerde, frisse cocktail met een subtiele bittere toets die perfect tot zijn recht komt met heerlijke hapjes.

Martini x Sergio Herman = ready-to-serve cocktail spritzante

Serveertip Spritzante

De Spritzante wordt bij voorkeur uitgeschonken in een wijnglas. Vul het glas volledig met ijs, schenk de gekoelde Martini Spritzante in en garneer met een partje grapefruit en een blaadje basilicum. En dan gaat het grote genieten beginnen. Onze tip: serveer er kleine bruschette bij (met fijngesneden pomodori en verse basilicum) om het dolce far niente gevoel compleet te maken!

Lees ook:  Zo steel jij de show op het strand deze zomer

De Martini Spritzante kan je natuurlijk drinken in restaurant Le Pristine Antwerpen van Sergio Herman. Daarnaast is deMartini Spritzante sinds eind oktober exclusief en in een gelimiteerde oplage te koop bij Jumbo tegen de aanbevolen adviesprijs van 12,49 euro per fles.

Foto credits: © Chantal Arnts

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy