Hoe kies je het beste supboard?

Hoe kies je het beste supboard?

Een cruciaal onderdeel van de uitrusting van een supper is natuurlijk het board. Zonder een board om op te staan kun je weinig meters maken. Als je eerder geprobeerd hebt een board te kopen is je vast wel opgevallen dat er erg veel keuze is. Daarom helpen we je in dit artikel om het beste supboard te kiezen

Verschillende typen supboards

Er zijn aardig wat verschillende soorten supboards om uit te kiezen. Naast de populaire typen heb je ook speciale boards voor specifieke activiteiten. Zo zijn er boards gemaakt speciaal voor vissen en yoga. Hieronder bespreken we kort de meest populaire typen boards. Daarna leggen we uit welk supboard het meest geschikt is voor jou.

Allround

Voor de meeste mensen is een allround board een prima keuze. Het is dan ook niet voor niets dat dit het meest populaire en meest verkochte type sup board is. Met een allround board kun je in alle omstandigheden suppen.

Touring

Als je al wat langer supt en een aantal langere tochten gemaakt hebt, dan zul je misschien gemerkt hebben dat een allround board niet ideaal is om mee te touren. Precies daarom zijn er speciale touring sup boards beschikbaar. Deze boards zijn smaller en langer dan de allroundboards, waardoor je er makkelijker lange afstanden mee af kunt leggen.

Race

Voor de echt fanatieke suppers zijn er speciale raceboards ontwikkeld. Vergeleken met de touring sup boards zijn raceboards nog wat smaller en langer. Door die eigenschappen zijn de boards beter in staat snelheid te maken en hun koers aan te houden. Als je meedoet aan wedstrijden kun je het beste kiezen voor een raceboard, maar ook als je graag zo snel mogelijk vaart is dit type board een goede keuze voor jou.

Lees ook:  10 x je eigen zomerse privé-eiland voor een spotprijs

Ga na wat je wensen zijn

Het is vast leuk om te lezen over al die verschillende typen boards, maar welke is nou het meest geschikt voor jou? Dat hangt sterk af van wat jouw wensen zijn. Dit spreekt natuurlijk voor zich, maar als je graag veel snelheid maakt, dan is een raceboard meer geschikt voor jou. Ben je meer van de lange tochten door de polders, dan kun je misschien het beste kiezen voor een touring sup board. Als je niet zeker weet wat voor board je nodig hebt, bijvoorbeeld omdat je weinig of nog nooit gesupt hebt, dan past een allround board waarschijnlijk het beste bij jou. Hiermee kun je in verschillende omstandigheden uit de voeten.

Denk aan je budget

Aan hobby’s kun je snel veel geld kwijt zijn. Suppen is daarin geen uitzondering. Denk bij het kiezen van een supboard aan wat je budget is. Als blijkt dat de sport toch niets voor jou is dan wil je niet met een heel duur board opgescheept zitten. Het voordeel van suppen is wel weer dat het momenteel een ontzettend populaire sport is. Mocht je je board toch weer willen verkopen, dan kun je op marktplaats vaak makkelijk een koper vinden.

Foto header via iStock, credits: Gajus

0 comments on “Hoe kies je het beste supboard?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *