Getest: de Toyota Yaris Cross (hybride), een gouden blikvanger op de weg!

Getest: de Toyota Yaris Cross (hybride), een gouden blikvanger op de weg!

Nog niet eerder testten we een Toyota. Dochtermerk Lexus reden we wel al eens, maar Toyota is er bij ingeschoten. En dat is zonde, want het merk hoort in het rijtje van de top drie van grootste autofabrikanten ter wereld. Eén van de bekendste modellen van Toyota is de Corolla, in 1966 geïntroduceerd en inmiddels al miljoenen exemplaren van verkocht. Maar natuurlijk zit dit merk ook niet stil en gaat het met haar tijd mee. Zo mochten wij de recent geïntroduceerde Toyota Yaris Cross (hybride) testten.

Auto museum
In de showroom van Toyota in Raamsdonksveer.

First things first

Dat wil zeggen; even een aantal specs op een rijtje. De Toyota Yaris Cross is sinds juni 2021 op de markt en is er vanaf €24.850 (onze versie kost €38.442). De Yaris Cross heeft een hybride aandrijflijn met een elektromotor en een benzinemotor en kan een maximum vermogen van 116 pk leveren. De auto is een compacte vijfdeurs SUV en staat op dezelfde bodemplaat als de nieuwe Yaris. Wat hierbij vooral opvalt, is de hoge instap. Voor de kids misschien wat minder handig, maar voor volwassenen juist erg prettig. Ook mooi om te noemen is het Toyota Smart Connect-infotainmentsysteem. Dit systeem heeft een 9-inch HD-touchscreen met ingebouwde simkaart waardoor connected clouddiensten mogelijk zijn. Top daarvan: een draadloze verbinding van Apple CarPlay en Android Auto. Yes!

Look en feel

Het model wat wij rijden heeft de kleur ‘Warm Gold’. En goud is ie zeker. Je valt zeker op wanneer je in het verkeer aan het rijden bent met deze bolide. Maar dat is niet verkeerd, de gouden tint is zeker niet té en straalt juist een luxe vibe uit. Wanneer je jezelf in stoel hebt genesteld valt het comfort gelijk op. Ook op de achterbank voor de kids (of andere mede-passagiers) is er ruimte genoeg. De afwerking is prima. Veel harde kunststoffen, dus niet over de top qua afwerking. Dat zou ook niet passen bij dit segment. De bagageruimte is heerlijk ruim, heel fijn als je met een gezin op pad gaat en veel (rommel) moet meenemen. Of je pup er even in wilt zetten ;-)

Lees ook:  De travel vibes weer krijgen dankzij de Eastpak X Havaianas collectie
Getest: de Toyota Yaris Cross (hybride), een gouden blikvanger op de weg!
Een oliebol eten op de achterbank (verkleed als roetveegpiet), het kan allemaal ;-)

On the road

Dan het rijgedrag. De Yaris Cross rijdt soepel over de wegen en ook bij de stoplichten ben je met gemak als eerste weg. Een sportieve, soepele rij-ervaring die ook nog eens vrij geruisloos is. De diverse rijhulpsystemen die je kan integreren werken daarnaast ook prettig. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Lane Trace Assist en Pre-Collision System met fietsers en voetgangers detectie. Kortom een veilig gevoel in de auto.

Jammer dat we de Yaris Cross na een week weer moesten inleveren. De gouden blikvanger hadden we langzaam al in ons hart gesloten… Aanrader voor wie een betaalbare compacte SUV wil rijden, met een shiny randje.

0 comments on “Getest: de Toyota Yaris Cross (hybride), een gouden blikvanger op de weg!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *