Een denim habijt van G-Star voor de monniken van La Trappe!

Een denim habijt van G-Star voor de monniken van La Trappe!

Een habijt van denim… Say what? Jazeker, je leest het goed. Denimmerk G-Star RAW en de monniken bekend van het bier La Trappe zijn een wel heel bijzondere samenwerking aangegaan. Omdat beide merken duurzaamheid hoog op de agenda hebben staan, is een duurzame denim habijt ontworpen door G-Star voor de monniken van de brouwerij. Het habijt is volledig gemaakt van zogenaamd Cradle to Cradle Gold Certified denim, dat honderd procent biologisch katoen bevat.

Gedeelde waarden

De samenwerking tussen het denimmerk en de monniken van La Trappe wordt niet alleen gevoed door een gezamenlijke liefde voor vakmanschap. Maar vooral ook door de verantwoordelijkheid die beide bedrijven voelen op het gebied van duurzaamheid. Zo is het hergebruik van water en grondstoffen belangrijk in het productieproces van het bier van de monniken. Deze circulaire aanpak past G-Star ook toe door bijvoorbeeld te werken met gerecyclede materialen, te ontwerpen voor hergebruik, en door zoveel mogelijk Cradle to Cradle Certified stoffen te gebruiken.

Cradle to Cradle denim

Voor het monnikenhabijt is een Cradle to Cradle Gold Certified denim stof gebruikt. Deze stof bevat 100% biologisch katoen, is geverfd zonder gebruik van schadelijke chemicaliën en gewassen zonder een druppel water te verspillen. Het Scapulier, het deel dat over de pij gedragen wordt, heeft van oorsprong de functie om de pij te beschermen bij de handenarbeid. Deze is uitgevoerd in een diepblauwe Kir Denim O. De pij is uitgevoerd in een ongeverfde ecru kleurige denim. Dit wordt bijeengehouden door een leren riem die een monnikenleven lang mee gaat.

Lees ook:  5 x carnaval vieren over de hele wereld

Duurzaam knippatroon

Het patroon van het habijt is eeuwenoud en kon teruggevonden worden in een uniek handgeschreven boek waarin het 80 jaar geleden werd vastgelegd. Een prachtig en waar monnikenwerk dat door het G-Star designteam ter hand werd genomen voor dit ontwerp. Het ontwerp met de opvallende kap, refereert naar de Bossche School. Hierbij zijn rigide verhoudingen en maatvoering de belangrijkste uitgangspunten. Overigens is zelfs het knippatroon duurzaam. Want doordat dit zorgvuldig in elkaar valt wordt ervoor gezorgd dat er zo min mogelijk restmateriaal overblijft.

De G-Star RAW x LaTrappe samenwerking is vanaf 13 december 2021 te zien.

0 comments on “Een denim habijt van G-Star voor de monniken van La Trappe!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *