De Poscastclub: de 5 leukste podcasts voor geschiedenis fans

by Redactie

Op de middelbare school kon je twee type geschiedenisleraren treffen: De saaie stoffige die uren bleef oreren over jaartallen of de meesterverteller die het ene na het andere fascinerende verhaal vertelde. Met deze geschiedenis podcasts is het net of je even teruggaat naar die middelbare schooltijd waarbij de meest waanzinnige verhalen voorbij komen.

Waan je met deze podcasts terug in het geschiedenislokaal en verbaas je over wat er zich allemaal in het verleden heeft afgespeeld. Samengesteld in samenwerking met De Podcastclub en audioplatform JUKE:

1. Alle geschiedenis ooit

Van dino’s tot de drooglegging in de VS en dan met een omweg weer verder naar een vrouw in Kanton die aan het hoofd kwam te staan van de grootste piratenvloot ooit. Deze podcast schiet alle kanten op, maar amateur historici Nynke de Jong, Arco Gnocchi en Thom Aalmoes vervelen nooit met hun bizarre verhalen uit de wereldgeschiedenis. Ook ideaal om leuke wist-je-datjes op te doen om te vertellen op een verjaardag

Luister Alle Geschiedenis ooit via JUKE

alle_geschiedenis_ooit

2. Het verloren hoofd

Journalisten Mathijs en Nienke krijgen een bijzondere brief binnen van amateur geschietkundige Donald Tick. Deze man is ervan overtuigd dat er een hoofd van een Indonesische vrijheidsstrijder verstopt is in Leiden en hij wil graag dat Mathijs en Nienke deze vinden. Wat volgt is een spannende zoektocht en een onverwacht bijzonder inkijkje in het hoofd van de brievenschrijver.

Luister het verloren hoofd hier via JUKE

Het_verloren_hoofd

3. Dinocast

De favoriete mopperkont van Nederland, Maarten van Rossem bespreekt met Gijs Rademaker (die van het Eenvandaag panel) de machtigste dieren van de prehistorie: dinosauriers. De stegosaurus, de diplodocus, de tricetratops.. ze komen allemaal voorbij. Aan het einde van de aflevering worden ook nog de bekendste dinofilms ooit besproken, want wat is er nu echt realistisch aan Jurassic Park?

Lees ook:  Een avond uit in Berlijn? Dit zijn dé plekken om naartoe te gaan

Luister de Dinocast hier via JUKE

Podcast tips Daily Cappuccino – de 5 leukste podcasts voor geschiedenis fans dinocast_-_de_dinosauri_r_podcast_met_maarten_van_rossem_en_gijs_rademaker

4. Het geheim van Colonel Parker

Hij staat bekend als de man die Elvis Presley beroemd maakte, maar ook als de man die over de rug van deze superster vele dollars heeft verdiend. Maar wat velen niet weten is dat de man die de muziekgeschiedenis voor altijd heeft veranderd gewoon in Breda geboren is. Journalisten Babs Assink en Lammert de Bruin zoeken uit wie hij nu eigenlijk écht was.

Luister hier het geheim van Coronel Parker via JUKE

het_geheim_van_colonel_parker-2

5. His and herstory

Engelse titel, maar Nederlandstalige podcast. Vrienden Rens en Vincent duiken als schatzoekers de geschiedenis in op zoek naar fascinerende en ongelofelijke verhalen. Hun doel is de volledige geschiedschrijving af te gaan. Waarbij het natuurlijk niet realistisch is dat ze dit ooit gaat lukken. Maar hun poging levert in ieder geval een fijne podcast op om te luisteren wanneer je wat extra geschiedeniskennis wilt opdoen.

Luister His and Herstory via JUKE

his_and_herstory

Benieuwd naar onze eerdere tips? Bekijk én beluister ze hier.

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy