Cadeau tip (én ultieme sfeer tip): haal een Cinewall haard in huis!

by Redactie

Ben je op zoek naar een warme en sfeervolle aanvulling in je huiskamer? Onze tip: een Cinewall haard. Je hebt hiermee een super mooie combinatie van een open haard die volop gezelligheid biedt. Tegelijk heeft deze haard ook een hele moderne en strakke uitstraling. Hang daar je tv nog boven met een tv beugel en je geniet van je favoriete tv serie, terwijl je ook naar de warme gloed van de haard kijkt.

Wat is een Cinewall haard?

Een Cinewall haard is een elektrische haard die je in een houten frame inbouwt. Dit kan zijn als opvallend element in je woonkamer, zoals de bekende schouw, maar je kunt ook kiezen om een lage kast te maken waar je de haard in plaatst. Eigenlijk is alles mogelijk, zeker als je handig bent en zelf een frame kunt maken van hout. Maar mocht dat niet het geval zijn, dan kies je voor een driezijdige haard die je aan de wand plaatst. Dan is er dus geen sprake van inbouw. De naam Cinewall haard is te danken aan het feit dat deze haarden heel mooi staan als je een televisie aan een tv beugel boven de haard plaatst. Zeker als je de lengtemaat van de haard volledig afstemt op de lengte van de tv, krijg je een rustgevende, maar moderne, uitstraling van de haard.

Hoe bevestig je de televisie boven de haard?

Voor een strak interieur is het vaak mooi om de haard in te bouwen, maar bij de tv is dat in dit geval minder mooi. Je hangt de tv dan ook op de juiste hoogte aan de muur met een tv beugel. Hierbij kies je zelf de afstand tot de haard, zodat je zeker weet dat de verhoudingen kloppen, maar ook dat je vanaf de bank het beste zicht hebt op het beeldscherm. Het voordeel van de tv beugel is dat je het scherm heel plat tegen de wand kunt hangen. Dit benadrukt de uniforme uitstraling met de haard. Daarnaast kun je de draden volledig wegwerken in de tv beugel, zodat je niet afgeleid wordt tijdens het kijken en de kabels niet het mooie ontwerp met de haard verstoren.

Lees ook:  Van saai en stoffig naar #officegoals

Een flexibele tv beugel

Een tv die strak tegen de muur hangt is natuurlijk een mooi gezicht. Maar soms heb je liever ook beeld vanaf een andere hoek van de kamer. Bijvoorbeeld als je met de familie aan tafel zit en een filmpje op het tv scherm wilt bekijken dat gemaakt is tijdens een vakantie. Dan is het goed te weten dat je ook kunt kiezen voor een tv beugel die je kunt draaien. Je kunt de tv eenvoudig van de muur halen en in de gewenste positie draaien. Ook als je in de zitkamer zit kun je het scherm kantelen, zodat het voor iedereen goed te volgen is. Na het kijken plaats je de tv met de zwenkbare tv beugel eenvoudig weer terug tegen de wand.

Bij het aanschaffen van een haard kies je natuurlijk voor een Cinewall haard die geschikt is om in een tv wand en onder een tv beugel te plaatsen. Op deze manier weet je zeker dat je de perfecte combinatie hebt van een gezellige haard en het beste beeld tijdens het tv kijken.

Foto header via iStock, credits: archideaphoto

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy