Ad Libitum Vins: wijn met een ziel, direct van het domein

by Petrick de Koning

Wat hebben wijn en econometrie met elkaar gemeen? Niet veel op het eerste oog. Tot een econometrie-student uit Frankrijk aanmonstert op het University College in Maastricht. Je passie voor wijn laat je dan natuurlijk niet thuis. Sterker nog die wil je delen! Dat is precies wat Pierre-Nathan Argaud doet met zijn online wijnwinkel Ad Libitum Vins.

Een beetje wijnliefhebber kent de grote chateaus wel. Daar hoef je echt geen snob voor te zijn. Toch zijn er nog zóveel kleinere wijnhuizen waar je ook fantastische wijnen vindt, misschien zelfs beter. Groot voordeel is dat je dan meestal niet voor de naam of het merk betaalt. Maar hoe vind je die parels? Het idee om met een 2CV door de wijngebieden van proeverij naar proeverij te cruisen, is voor veel mensen een droom. Of dat er echt van komt, is de vraag. Bij mij helaas niet…

Wijn met een verhaal

Daarom is het super dat Pierre al zo’n netwerk heeft. En deze, vaak biologische, wijnen gewoon op je deurmat aflevert. Oké, dat doen veel meer mensen. Het mooie aan Ad Libitum vins is dat je zeker weet dat je wijnen drinkt van families die al generaties wijn maken. Wijn met een ziel en een verhaal dus.

Ad Libitum Vins: wijn met een ziel, direct van het domein

Geweldige collectie wijnen

Voor Pierre in Limburg belandde,  groeide hij op tussen de wijnranken in de Vallée du Rhone. Hij kent de eigenaren van zijn wijndomeinen in de meeste gevallen persoonlijk. Hij gaat nog steeds regelmatig bij ze op bezoek. Door zijn wijnkennis, passie en privé-netwerk heeft hij een geweldige collectie wijnen opgebouwd uit de Rhône vallei en de Bourgogne. Ook champagne kent voor hem geen geheimen.

Lees ook:  Cloffee: preloved kinderspullen shoppen mét goede koffie

Een enthousiaste polyglot

Je kunt prima zelf in zijn online wijnkelder grasduinen. Wil je het échte verhaal achter een wijndomein horen? Of een speciale wijn voor kerst of een champagne voor oud en nieuw? Neem dan direct contact op met Pierre voor een persoonlijk advies. Disclaimer: zet dan wel een glas wijn klaar, want als deze enthousiaste polyglot (Frans, Engels, Spaans én Nederlands) eenmaal over wijn begint… A votre santé

Ad Libitum Vins: wijn met een ziel, direct van het domein

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy