5 x zo doorbreek je de decembermarathon. Wij geven verwentips voor jezelf!

by Redactie

De feestdagen staan letterlijk voor de deur. Oftewel, voor de meesten onder ons weer een circus aan sociale verplichtingen en lange kerstdiners. Zelfs in deze lockdown tijd. Of je nou een echte kerstliefhebber bent of jezelf meer identificeert met de Grinch, de feestdagen kunnen als een verplichting voelen. Dat is zonde en vooral niet nodig. Maar hoe kan je nu de feestdagen zo fijn mogelijk voor jóú maken? Met deze vijf verwentips ontsnap je even aan de decemberdrukte door jezelf lekker te pamperen. Maar het vooral zo makkelijk én leuk mogelijk te maken, gewoon thuis.

Tip 1: Doorbreek het patroon

Je kunt de kerstdagen waarschijnlijk uittekenen: kerstavond met oma, eerste kerstdag je ouders over de vloer en tweede kerstdag doe je het nog eens dunnetjes over met je lieftallige schoonfamilie. Dit kan anders! Plan bijvoorbeeld eens een kerstontbijt met je schoonouders in plaats van een oneindig diner, en houd de avond vrij voor jezelf. Trommel een aantal vrienden op, organiseer een spelletjesavond en eindig met een dance-off. Wedden dat je straks met buikpijn van het lachen terugkijkt op deze kerst?

Tip 2: Quizzen tot je erbij neervalt

Ben jij een echte voetbalexpert? Of weet jij alles over muziek uit de jaren tachtig? Bewijs het met een (online) pubquiz. Via Kahoot organiseer je heel gemakkelijk een pubquiz. Selecteer een onderwerp, bedenk de vragen en kies een quizmaster. Deel de online pincode met de deelnemers en quizzen maar! Dit is niet alleen superleuk, maar ook ideaal als je door de coronamaatregelen niet met z’n allen bij elkaar kunt komen: het kan namelijk ook heel makkelijk online. Tip: Quiz in teams! Het maakt het spelletje nog competitiever, en wees nou eerlijk: twee breinen weten altijd meer dan één.

Lees ook:  Food-uittip: The Summer of Foods

Tip 3: Opwarmen met een warme kop chocomelk

Na al dat quizzen en cadeaushoppen is een beetje warmte een must. Dat doe je dit jaar met een kop dampende chocolademelk – maar wél met een scheutje Baileys. Speciaal voor jou creëerden wij een heerlijk choco-recept voor tijdens de feestdagen, zodat jij samen met vrienden en familie even lekker kunt ontspannen op de bank.

Ingrediënten
– 50 ml Baileys
– 1 el cacaopoeder
– 100 ml melk
– Slagroom
– Toppings als marshmallows of chocoladekrullen

Bereiding
Pak je favoriete mok er alvast bij. Verwarm de melk zachtjes in een pannetje. Roer de cacaopoeder er doorheen. Als de cacaopoeder en melk goed gemengd zijn, giet je ze in je mok. Voeg een scheutje Baileys toe, spuit er een flinke toef slagroom overheen en ga los met de toppings: stukjes brownie,kleine marshmallows (liefst geroosterd), chocoladekrullen… Wees vooral creatief! Lik je vingers af en slurpen maar.

5 x zo doorbreek je de decembermarathon. Wij geven verwentips voor jezelf!

Tip 4: Foute kerstfilmmarathon!

Terwijl je de slagroom van je warme choco oplepelt, biedt het koude weer de perfecte gelegenheid om een foute filmmarathon te organiseren. En in plaats van gebruikelijke kerstfilms als Love Actually en Home Alone kies je dit jaar voor iets avontuurlijks. Begin met de Batman-reeks (staan allemaal op Netflix) of verdwaal in de wondere wereld van Indiana Jones. Vertrouwd met je broers of zussen of juist lekker solo onder een kleedje. Dus gooi die zak popcorn alvast in de magnetron en ga er maar even goed voor zitten.

Tip 5: No Christmas without dessert

Het beste deel van iedere kerst: het toetje. Want iedere kerst – maar vooral jij – verdient een spetterend einde. En dat doe je dit jaar met een overheerlijke tiramisu. Met, je raadt het: een klein scheutje Baileys. Veel mensen denken dat tiramisu enorm ingewikkeld is, maar dat is een mythe. En als je het een dag eerder maakt, houd je fijn wat tijd voor jezelf over. Met dit simpele recept zet jij dan niet alleen een perfecte tiramisu op tafel, maar houd je genoeg tijd over om nog even lekker op de bank te ploffen en jezelf op te laden voor alle chaos begint.

Lees ook:  Food-en cocktailbar LouLou, (alweer) een nieuw pareltje in Amsterdam West

Ingrediënten (mascarponevulling)
– 500 gram mascarpone
– 3 grote eieren
– 60 gram witte basterdsuiker
– Drie eetlepels Baileys Overige ingrediënten
– 24 lange vingers
– 125 ml Baileys
– 125 ml (filterkoffie kan ook)
– 60 gram pure chocolade
– 2 el cacaopoeder

Bereiding (mascarponevulling)
1. Scheid het eiwit van de dooiers (je hebt allebei nodig).
2. Klop het eiwit stijf en zet apart.
3. Doe het eigeel en de basterdsuiker in een grote kom. Klop tot je een bijna mousse-achtige substantie hebt.
4. Voeg de mascarpone bij het eigeel en de basterdsuiker. Terwijl je het mengsel door elkaar roert, voeg je drie eetlepels Baileys toe.
5. Meng hier heel geleidelijk de geklopte eiwitten doorheen en laat langzaam in elkaar oplossen.

Bereiding (de tiramisu bouwen)
1. Giet de koffie en de Baileys in een diep bord en roer door elkaar.
2. Drenk de lange vingers drie secondenin de mix van koffie en Baileys (niet langer, anders worden ze zompig). Schud de overige koffiemix van de lange vingers.
3. Leg de helft van de in mix gedrenkte lange vingers in een schaal. Wij gebruiken een ovenschaal, maar je kunt ze ook breken en in ondiepe glazen leggen.
4. Smeer de helft van de mascarponemix over de lange vingers.

5. Rasp de helft van de chocolade over de mascarpone.
6. Herhaal dit voor een tweede laag, met de rest van de lange vingers en mascarpone.
7. Dek de tiramisu af met plasticfolie en zet in de koelkast. Laat vier uur rusten (het best is om hem een hele nacht in de koelkast te laten staan).
8. Voordat je de tiramisu serveert, maak je hem af met een fijn laagje cacaopoeder. Et voilà tiramisu à la Baileys. Jij blij. Familie blij. Genieten geblazen.

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy