3 x tips voor een gezellige Kerst voor jou én je huisdier

by Redactie

Met de feestdagen in aantocht bereiden we ons weer voor op dagen vol gezelligheid, cadeaus en lekkernij. Uit onderzoek blijkt dat meer dan 55% van de dierenbaasjes het belangrijk vindt om ook zijn huisdier deze dagen extra in de watten te leggen. Hoe je dit het beste kunt doen? Wij zetten de 3 beste tips voor jou op een rij.

1. Visite? Geen probleem!

De kerstdagen brengen meestal veel drukte met zich mee, iets waar je huisdier misschien nog niet aan gewend is en wat spannend kan zijn. Bereid je daarom goed voor wanneer de hond mee gaat op bezoek of wanneer je zelf thuis visite ontvangt. Mag de hond mee op bezoek? Neem dan items voor hem mee zoals zijn mandje of speelgoed. Door de vertrouwde geur voelt hij zich sneller ergens thuis. Krijg je zelf visite? Dat is natuurlijk heel gezellig maar kan zelfs voor de meest sociale huisdieren een overload aan aandacht zijn. Creëer daarom een rustige plek in huis heeft waar hij zich kan terugtrekken. Zorg daarnaast ook dat de hond een positieve associatie krijgt bij nieuwe mensen. Laat bijvoorbeeld je bezoek de hond een lekker snoepje geven.

2. Cadeautjes voor je huisdier

Wist je dat 69% van de Nederlandse huisdierbaasjes van plan is om een kerscadeau te kopen voor zijn huisdier? We zien onze viervoeters vaak als onderdeel van het gezin en daarom mag een pakje onder de boom voor onze dierenvriend niet ontbreken. Tof idee voor onder de boom is de Edgard & Cooper Kerstbox voor je hond. De box bestaat uit een feestelijke selectie van recepten en snacks, een chic strikje (jaja), een herbruikbaar bewaarblik en een geheim kwispelrecept voor lekkere sneeuwballen.

Lees ook:  De reis van je leven: ontdek de ideale expat bestemmingen

3 Een driegangen kerstmenu

Je viervoeter voorzien van wat lekkers is een populaire manier van baasjes om hun huisdier te verwennen. De verleiding is daarom heel groot om af en toe een lekker hapje van je eigen kerstdiner onder de tafel te schuiven. Goed bedoeld maar niet goed voor je hond, want door het hoge vet- en zoutgehalte kan dit type eten schadelijk zijn voor dieren. Tips voor wat je wél kan geven, kan je bijvoorbeeld hier vinden!

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy