Zo tover je huis om tot een plek van licht in donkere dagen

by Redactie

Nu we volop in de herfst zitten, en de dagen weer korter én dus ook donkerder zijn, zitten we ook weer meer binnen. Vaak valt op die momenten pas op hoe licht of donker je huis is. Maar hoe tover je je huis nu om tot een plek die ook in de wintermaanden aanvoelt als een lichte, fijne plek? Wij geven tips. Hoe je van jouw woonkamer ene fijne lichte plek kan maken. Het héle jaar rond!

Vergroot je huiskamer

Een vrij rigoreuze, maar wel effectieve manier van meer licht én woonruimte creeeren is het verlengen van je woonkamer. Dit kan bijvoorbeeld door een glazen schuifwand veranda te laten maken. Je kan deze zo groot maken als je zelf wilt en kan je in de zomer ook helemaal openschuiven. Hierdoor kan je optimaal genieten van je huis en tuin.

Licht van boven

Wat je tegenwoordig ook vaak ziet is dat mensen een zogenaamde lichtstraat laten maken in hun huis. Een lichtstraat is een venster dat in het plafond van een plat dak, veranda of aanbouw wordt geplaatst. Door het glas van de lichtstraat komt licht naar binnen. Perfect om donkere plekken in huis licht te geven én ook meer leefbaar. Daarnaast oogt het ook heel mooi. Belangrijk is natuurlijk wel om goed uit te zoeken wat mogelijk is eer een lichtstraat plat dak kopen.

Openbreken maar

Wanneer je het echt grondig wilt aanpakken is er ook altijd de mogelijk om de ruimtes van je huis open te breken. Is je keuken bijvoorbeeld nu nog een aparte ruimte? Bekijk dan of je een muur kan uitbreken om er een leefkeuken van te maken. Ook een extra raam kan al wonderen doen.

Lees ook:  Breng de Italiaanse Riviera naar je eigen tuin, dakterras of balkon

Lichtplan

Wil je het wat meer low key aanpakken en laat je budget niet heel veel toe. Dan kan je ook altijd nog eens goed naar je lichtplan kijken. Misschien kan een extra lamp of het aanbrengen van spotjes ook al heel veel doen. Ook hierbij is het wel echt aan te raden dit samen te doen met iemand die er echt verstand van heeft.

Foto header via iStock, credits: Pixelci

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy