Wil je een laadpaal laten installeren of wil je dit zelf doen?

Wil je een laadpaal laten installeren of wil je dit zelf doen?

Heb je een elektrische auto gekocht of geleased? Dan wil je deze ook kunnen opladen. Dat kun je natuurlijk doen bij een laadstation of een openbare laadpaal. Maar dat is in de regel niet goedkoop. Je kunt veel beter een laadpaal laten installeren bij je thuis. Als je technisch geschoold bent kun je de laadpaal misschien ook wel zelf installeren. Overweeg je de aanschaf van een laadpaal? Denk dan ook even na over het aanleggen van zonnepanelen.

Zonnepanelen zijn de toekomst en met de huidige (en komende) energieprijzen zijn zonnepanelen zeker aan te raden. Het geld dat je hiervoor uitgeeft, heb je zeker binnen een jaar of zeven, maar waarschijnlijk veel eerder, terugverdiend. Wanneer je gebruik gaat maken van een elektrische laadpaal zal het stroomverbruik toenemen. Door zonnepanelen te laten plaatsen zal het energieverbruik minder stijgen of zelfs afnemen. Zonnepanelen kunnen ervoor zorgen dat je, voor wat betreft je stroom, zelfvoorzienend wordt.

Onafhankelijk advies over laadpalen én zonnepanelen

Voor een onafhankelijk advies over laadpalen en zonnepanelen kun je terecht bij Laadkompas. Je kunt hier niet alleen terecht voor advies, maar de gecertificeerde monteurs van Laadkompas zorgen er ook voor dat de installatie van de laadpalen en de zonnepanelen perfect worden uitgevoerd. De monteurs krijgen regelmatig trainingen om op de hoogte te blijven van alle nieuwe systemen. Ze weten om te gaan met elke situatie zowel bij iemand thuis als bedrijfsmatig. Laadkompas heeft inmiddels duizenden laadpalen geleverd en geplaatst en kunnen dan ook de kosten, voor het installeren van een laadpaal, goed inschatten. In de meeste gevallen kunnen ze door een telefoongesprek en wat foto’s dan ook vertellen wat de kosten van het plaatsen van een laadpaal zijn. Wil je echter precies weten wat de kosten zijn of wil je vooraf een offerte ontvangen dan komt iemand bij je thuis om alles op te meten.

Lees ook:  Fietsroutes met de Gazelle Makki, afl.1 Amsterdam -> Muiderslot [VIDEO]

Wil je een laadpaal laten installeren of wil je dit zelf doen?

Toch liever zelf je laadpaal installeren

Wil je de paal toch liever zelf installeren dan kun je bij Laadkompas advies vragen over het soort laadpaal dat het beste is voor jouw situatie. Wanneer je de laadpaal bij Laadkompas koopt wordt deze bij je thuis afgeleverd. De laadpaal (laadstation) wordt geleverd met een handleiding zodat je stapsgewijs de installatie kunt uitvoeren. Bij vragen is er altijd iemand van Laadkompas telefonisch bereikbaar. Let wel: bij het zelf installeren is technische kennis vereist. Je hebt namelijk te maken met elektriciteit! De meeste laadpaal fabrikanten eisen dat de installatie wordt gedaan door een gecertificeerde installateur en als dit niet gebeurt kan dat consequenties hebben voor de garantie.

Foto header via iStock, credits: coffeekai

0 comments on “Wil je een laadpaal laten installeren of wil je dit zelf doen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *