Verruil je standaard wintersport locatie voor deze unieke toevluchtsoorden

Verruil je standaard wintersport locatie voor deze unieke toevluchtsoorden

Foto: wintersport resort in het Velouchi gebergte in Griekenland.

Doorgewinterde wintersportfanaten zullen elk seizoen te vinden zijn in de bergen. Bekende bestemmingen zijn Oostenrijk, Frankrijk en de Verenigde Staten. Maar wat als je naar wat afwisseling op zoek bent? Hier een lijstje met wintersport walhalla’s waar je waarschijnlijk nog nooit van hebt gehoord.

India

Trek naar het noorden in India en ontdek hoe bijzonder het is om in de buurt van de beroemde Himalaya te skiën. Misschien eerder weggelegd voor liefhebbers van de wat extremere uitjes, al kan zelfs de expert niet zonder gids. Gebieden waar je goed terecht kunt zijn de staten Jammu en Kashmir, Himachal Pradesh en Ultarakhand. Van januari tot maart sjees je tussen de sneeuwvlaktes!

Hawaii

Surfen op golven én glijden van pistes in dezelfde vakantie? Dat kan bij de slapende vulkaan Mauna Kea op Hawaii. Ook hier geldt: voor beginnelingen is dit misschien niet de makkelijkste berg om onder handen te nemen. Maar ook dan is het zeker de moeite waard om de klimtocht aan te gaan – het uitzicht is namelijk betoverend. En daarna? Cocktails op het strand, natuurlijk.

Afghanistan

Elk jaar in maart is er in de Bamyan provincie in Afghanistan een race van 7 kilometer waar skiërs en snowboarders aan kunnen deelnemen. Uitermate geschikt voor de avonturiers onder ons. De voorzieningen zijn namelijk vrij simpel – geen liften, bijvoorbeeld – waardoor er van je verwacht wordt dat je je zelfredzaam langs de bergtoppen beweegt.

Griekenland

Geen zon en zee, maar besneeuwde toppen en ski resorts: ski in Griekenland van mythologische hellingen zoals de Aphrodite of Hermes. Net alsof je vanaf Olympus naar beneden kijkt. In de buurt van Parnassos en Kalavrita vind je de meeste gebieden geschikt voor wintersport. Voor de beste sneeuw ga je in de Europese winter, van december tot maart.

Lees ook:  Elektrische buurtbakfiets Cargoroo brengt je goedkoop én snel van A naar B

Mongolië

In 13 kilometer trek je van Ulaanbaatar naar Bogd Khan Mountain in Mongolië. Ja, zelfs op steppes kan je skiën! Goed om te weten is dat zowel beginnelingen als de meer deskundige sneeuwliefhebbers hier terecht kunnen. Natuurlijk is -40 graden Celsius wel héél koud, maar dan zit je ook wel in een prachtig gebied vol ongerepte natuur. Het Gorkhi-Terelj National Park en Sky Resort bieden die ervaring aan, van november tot maart.

Foto header via iStock, credits: Charalambos Andronos

0 comments on “Verruil je standaard wintersport locatie voor deze unieke toevluchtsoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *