Trend gespot: tablets voor graphic design

by Imke

De tablet heeft sinds haar introductie heel wat ontwikkelingen doorgemaakt. De eerste generatie iPad kwam alweer meer dan 11 jaar geleden op de markt. En sinds die tijd is er een hoop gebeurd wat betreft tablets, zo staat ook te lezen op Wifiwijs. Niet alleen wat betreft look en feel, maar ook wat betreft gebruik. Zo heeft het gebruik van een tablet voor grafisch design een enorme vlucht genomen de afgelopen jaren. Tekenen met behulp van een tablet is een ware trend. Natuurlijk onder graphic designers, maar ook zeker bij mensen die het gewoon leuk vinden om het te doen.

Digitaal kladblok

Naast tekentablets zie je ook dat er steeds meer mensen gebruik maken van een tablet speciaal voor aantekeningen en schetsen. Veel mensen vinden het nog steeds fijn om gedurende hun (werk)dag aantekeningen te maken. Maar ja… al die papieren aantekeningen, die zijn niet bepaald gestructureerd vaak. Dan is een digitaal kladblok in de vorm van een tablet natuurlijk een uitkomst. Het digitaliseren van je werk op de tablet kan via verschillende manieren overigens; met behulp van een mobiele app, usb kabel of via bluetooth.

Professioneel of hobbymatig?

Dan de tekentablets. Je hoeft zoals eerder al gezegd zeker niet ook echt een professional te zijn om een tekentablet te gebruiken. Hobbymatig kan het juist ook ontzettend tof zijn om deze gadget in huis te hebben. Bijvoorbeeld als je wilt werken aan je tekenskills of simpelweg creatief bezig wil zijn. Wel is het van belang om de specificaties van de verschillende tekentablets die op de markt zijn goed te onderzoeken. Wanneer je een professioneel graphic designer bent dan verwacht je andere (en waarschijnlijk meer) kwaliteiten van je tablet dan wanneer je een hobbyist bent.

Lees ook:  Dít is de nieuwe Samsung Galaxy S24

En een van de belangrijkste keuzes: kies je voor een tekentablet die je moet aansluiten op een computer of ga je voor een model waarmee je ook onderweg aan de slag gaat? En ben je nog een beginner? No worries, online staan tal van tutorials die je wegwijs maken in hoe je de mooiste art kan maken op jouw tekentablet. En anders is het natuurlijk heerlijk grasduinen op Pinterest naar de mooiste graphic desgin art. Have fun!

Foto header via iStock, credits: ilkercelik

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy