Review Kobo Sage e-reader: een alleskunner om te lezen, te luisteren en te schrijven

by Petrick de Koning

E-readers zijn super relaxed. Ik heb al jaren een Kobo waar ik al heel veel meters op heb gemaakt. De laatste tijd luister ik voor het slapen gaan regelmatig een podcast. Super dus dat de nieuwe Kobo Sage nu ook geschikt is voor luisterboeken. En nog veel meer. Tijd voor een review!

Het uiterlijk van de Kobo Sage is niet per se verrassend. Een prima 8” scherm – lekker duidelijk en goed verlicht, de case heeft bovendien een lekkere grip. De e-reader is heel licht en is waterbestendig, dus je kan ook in bad heerlijk en zonder stress lezen/luisteren. De knoppen (3) zijn eenvoudig te bedienen, waardoor de bediening logisch en intuïtief is. Precies wat je wilt, als je aan het ontspannen bent.

Audioboeken luisteren

Tot zo ver niet veel nieuws. Als je ‘m aanzet en de bibliotheek bekijkt, valt wel meteen op dat tussen de e-books ook luisterboeken staan. Even connecten met je bluetooth oortjes of koptelefoon en je kan los. Ten minste de verteller dan. Zoals gezegd ben ik podcast fan en dan is het ook heerlijk als je wordt voorgelezen. Zeker aan het einde van de dag voelt dat voor mij als pure luxe. Toch biedt de Sage nóg meer.

Aantekeningen maken

De Kobo Sage is namelijk ook geschikt voor gebruik met een stylus (je moet ‘m wel apart aanschaffen). Als schrijver vind ik het wel fijn om af en toe een aantekening op een ‘bladzijde’ te maken. Tot voor kort kon dat natuurlijk niet in een e-book. Deze feature is natuurlijk interessant voor mensen die aantekeningen maken voor de boekenclub. Zelf vind ik het heel prettig om er business books of andere werkgerelateerde pdf’s op te lezen. En dan is het ideaal als dat gewoon op je e-reader kan.

Lees ook:  December cadeautip: de betaalbare nieuwe Nokia 7.1

Review Kobo Sage e-reader: een alleskunner om te lezen, te luisteren en te schrijven

Schrijven op je e-reader

Deze innovaties waren nog niet genoeg voor Kobo. Als je door je boek – zakelijk of vrije tijd – inspiratie hebt gekregen, kan je je gedachten of ideeën nu meteen noteren. Je opent een digitaal notitievel en kan direct aan de slag. Schrijven op een glad oppervlak met een stylus is even wennen. Als je echter de ideale stand en druk in de vingers hebt, profiteer je van dit extra notitieblok. Ideaal omdat je geen tablet, telefoon of laptop hoeft te pakken. Wel zo makkelijk.

Alles naar Dropbox

Het omzetten van geschreven tekst naar getypte tekst is een optie waar ik blij van word. Mijn handschrift is niet heel netjes, toch worden mijn hanenpoten goed omgezet. En met een druk op de knop staat alles in je eigen dropbox. Dat geldt trouwens niet voor je aantekeningen bij boeken of pdf’s.

Conclusie

Meestal vind ik dat leveranciers vooral moeten doen waar ze goed in zijn. Kobo is daarmee duidelijk niet tevreden. De toevoeging van audioboeken is een mooi en succesvol voorbeeld. Met de optie voor het maken van aantekeningen in boeken en een eigen notitieboek gaan ze nog een stap verder. En ik moet zeggen dat ze dat goed doen. Als alleskunner is de Kobo Sage  wat mij betreft een hele nuttige e-reader; om te lezen, te luisteren en zelfs om te schrijven.

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy