Onderweg naar een veranderende wereld met de elektrische KIA EV6

Onderweg naar een veranderende wereld met de elektrische KIA EV6

KIA staat aan de vooravond van een van de grootste transformaties die de industrie ooit heeft meegemaakt. De EV6 is ready to go, om alle ogen op de wegen te veroveren. Om mensen in beweging te brengen. Om te zorgen voor verandering. Voor verandering in de mens zelf. Het verlangen naar beweging, de behoefte om te gaan en niet stil te staan, zit namelijk in het menselijk DNA geweven. Die uitdaging om op zoek te gaan naar dit gevoel, ging ik samen met de EV6 aan tijdens een roadtrip van Malaga tot Marbella.

Blind vertrouwen

Dat KIA mensen direct in beweging brengt, werd al meteen zichtbaar bij aankomst. 24 graden zorgt ervoor dat je meteen naar buiten rent om de zon op je lijf te voelen. We stapten de shuttle in, om gebracht te worden naar de start van het avontuur. De eerste spot? De Dynamic Area. Een speeltuin voor autoliefhebbers. Ik mocht op een unieke manier mijn eerste kilometers in de EV6 rijden. Volledig geblindeerde ramen, de voor- en achtercamera’s als zicht. Blind vertrouwen dus. Beetje wennen, maar deze kennismaking zorgde meteen voor verbinding. Want wanneer je niets ziet en de camera’s je zoveel vertrouwen geven, dan weet je dat het goed zit. De tweede kennismaking was er eentje die je letterlijk steil achterover sloeg. Plankgas, precies tussen de pionnen die een paar honderd meter verderop stonden, in één keer vol op het rempedaal. Accelereren, kun je leren. Een achtbaan gevoel, terwijl je echt op de grond blijft. Voelde toch even alsof we vlogen. Na het speeluurtje in Malaga, was het tijd om de wegen van Marbella te ontdekken. Om te voelen en ervaren wat de EV6 nog meer in zich heeft. 

Onderweg naar een veranderende wereld met de elektrische KIA EV6

Vamos

Elektrisch rijden ben ik niet gewend, maar dat went érg snel in de EV6. Net als de dynamische uitstraling van de auto. Wanneer je de auto binnenstapt, klopt alles. Het krachtige design maakt dat je de energie voelt stromen en er op uit wil gaan. Ook de verschillende kleur-uitvoeringen zijn niet alledaags. Wij reden in de ‘Runway Red’ uitvoering, die een diepe glinstering had. Eenmaal rijdend, merkte ik meteen dat de auto vanzelf afstand houdt tot de auto voor je. Erg fijn, op een drukke Spaanse snelweg. De snelwegassistentie helpt je ook om veilig te wisselen van rijbaan. Klik je de richtingaanwijzer aan, dan biedt de EV6 je zelfs een extra paar ogen. Met oogsterkte -7 (lees: rijd uiteraard mét lenzen in), is een extra paar ogen nooit te veel. In het instrumentenpaneel verschijnt bij het aandoen van het knipperlicht, live videobeeld van links of rechts schuin achter de auto. Zo heb je volledig zicht en voel je weer het vertrouwen waar ik het eerder al over had. Zo reed ik gemakkelijk – onder het genot van de Spaanse zomerhitjes – vanaf Malaga richting de tweede stop, Playa Padre.

When you move, you have the time to think. Movement enables thinking, inspiration and progress.

Intuïtief, veilig en vol verrassingen

DJ, zon, zee, strand, heerlijk eten, fijn gezelschap. Alles klopte bij aankomst op deze plek. Eenmaal geïnstalleerd met de blote voeten in het zand, was het tijd voor een macramé-workshop. Dat, in combinatie met strand en zon, maakt dat je helemaal zen wordt. Maar stilstaan, daar deden we deze dag natuurlijk niet aan. 24 uur gaan, was de planning. Na deze break, vertrokken we met de EV6 richting Puerto Banus. Navigatie aan, even een momentje nemen om het infotainmentsysteem te ontdekken en gaan.

Dit systeem is echt iets om even bij stil te staan. Wat je kunt bedenken, is namelijk mogelijk. Het systeem werkt heel intuïtief en van de ene naar de andere plek komen was geen enkel probleem. Het head-up display hielp daar ook bij, zodat je de belangrijkste informatie helder voor je ziet. Je hoeft niet naar links of naar rechts te kijken, maar gewoon letten op de weg. Wat je nodig hebt, komt vanzelf je kant op.

Aangekomen in de haven van Marbella, werden we weer warm ontvangen met een mocktail en Spaanse hapjes. Er stond een boot klaar die ons naar een plateau bracht waar de EV6 weer stond te shinen. Hier maakten we dronebeelden met de Kia. De zon die schitterde op het water, met uitzicht op de haven, maakte het plaatje compleet. Weer zo’n typisch verrassingselement, waar Kia voor mij om bekend staat.

Enjoy the ride

De dag werd in stijl afgesloten in een heel fijn resort, waar we een prachtig uitzicht hadden over Marbella. Een plek die de look and feel van Kia typeerde. Want deze elektrische bolide heeft al mijn verwachtingen overtroffen. Naast de uitstraling van de auto, klopt van binnen ook alles. Je blijft je verbazen over alle snufjes en het gevoel dat je krijgt tijdens het rijden. Het gevoel waar de EV6 voor staat, heb ik absoluut ervaren. Ik wilde gaan, 24 uur niet stilstaan. Dat is gelukt. Ik kijk uit naar het zien van de EV6’s op de Nederlandse wegen.

Haven

De Kia EV6 is verkrijgbaar vanaf €44.595,-

Ga naar de website om meer over de EV6 te ontdekken.

Lees ook:  Hype: Retro e-bikes

0 comments on “Onderweg naar een veranderende wereld met de elektrische KIA EV6

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *