Nieuwe auto kopen? Zo bluf je jezelf door de verkoop heen.

by Redactie

Een grotere of nieuwe auto kopen, het is een gebeurtenis die zich over het algemeen voordoet wanneer er sprake is van gezinsuitbreiding, een scheiding, verhuizing of het vooruitzicht op een vakantie. Maar ja, hoe koop je een betrouwbare occassion als je zelf niet super veel verstand hebt van auto’s? Uit onderzoek blijkt dan ook dat twee derde van de Nederlanders de aankoop van een occasion spannend vindt en bang is een auto met verborgen gebreken te kopen. Om die reden doet bijna een kwart alsof ze verstand hebben van auto’s. Nog eens 70 procent schakelt mensen om zich heen in voor advies (sowieso altijd aan te raden!). Maar om Nederlanders te helpen is er nu iets handigs: Marktplaats begint met een pilot voor een WhatsApp-hulplijn die je op weg helpt.

Fake it till you make it

Nederlanders zijn fan van tweedehands auto’s en die zijn nu populairder dan ooit. En dat is alles behalve gek; tweedehands kopen is niet alleen beter voor je portemonnee, maar ook voor de wereld. Desondanks blijkt uit onderzoek van Marktplaats* dat 36 procent van de Nederlanders niet goed weet waar te beginnen als het gaat om de aanschaf van een occasion. Dus gedragen Nederlanders zich volgens het onderzoek op de volgende manieren:

– Een kritische blik opzetten: vooral mannen (68%) vinden van zichzelf dat ze beschikken over een uitstekend oog voor detail als het gaat om auto’s. Vrouwen (49%) zijn wat bescheidener over zichzelf.

– We laten ons geen oor aannaaien: tweederde van de respondenten zegt niet gevoelig te zijn voor uitspraken van de verkoper die de koper daarmee onder druk zet. Die verkooppraatjes komen er bij Nederlanders dus niet in.

Lees ook:  Wil jij weten hoe andere EV-rijders in 2024 op vakantie gaan? 

– Ook een strategie: delegeren die handel! En daar zijn vooral vrouwen goed in: 26 procent van de vrouwen geeft het klusje, ofwel de aankoop van een tweedehands auto, liever door aan iemand anders, tegenover 8 procent van de mannen.

– Fake it till you make it. 24 Procent van de Nederlanders bluft zich erdoorheen. Zij doen alsof zij verstand van auto’s hebben, terwijl dat eigenlijk niet zo is…

– Eerlijkheid duurt het langst. 62 Procent schroomt niet om aan te geven dat zij iets niet weten tijdens het aankoopproces.

WhatsApp Auto Assistent

Herkenbaar? Tijd voor wat extra hulp, dacht Marktplaats. De komende weken kan je via de speciaal ingerichte WhatsApp Auto Assistent bereiken. Daar staan experts van de redactie van Auto Review en auto-medewerkers van Marktplaats klaar om je advies te geven tijdens de zoektocht én het aankoopproces. De WhatsApp Auto Assistent is te bereiken via +31 6 85 39 32 80. Uitgelezen kans om goed beslagen ten ijs te komen, niet?

* uitgevoerd door onderzoeksbureau Panelwizard

Foto header via iStock, credits: Burak Fatsa

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy