Met deze e-fietsen race je stijlvol én elektrisch door de stad

by Emma

Tegenwoordig is de elektrische fiets niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Vrijwel elke grote fietsfabrikant biedt dan ook een e-bike aan en het vervoersmiddel is enorm in populariteit gestegen onder stedelingen – en niet alleen de ouderen! Gek is dat niet. Van e-bakfietsen tot topfietsen ‘on steroids’: tegenwoordig zijn er zoveel merken op de markt, dat er ook steeds meer stijlvolle modellen tussen zitten. Maar dan moet je wel even zoeken. Hier de fraaiste designs op het gebied van e-fietsen op een rij.

VanMoof S3: vol technologische snufjes

VanMoof wordt gezien als hét merk voor e-bikes, en hun nieuwste model laat goed zien waarom. De elektrische tweewieler beschikt over een klassiek, recht frame vol hightech innovaties. Was je al bekend met het merk, dan kan je nu een nog betere motor verwachten (met een maximale snelheid van 25km/u) – inclusief automatisch schakelen en anti-diefstaltechnologie. Met de zogenaamde sabotagedetectie en de mogelijkheid om de e-bike op afstand te blokkeren (via een app), heeft een dief precies niets aan jouw VanMoof. Heel handig, vooral als je in een grote stad woont waar fietsen nog wel eens willen verdwijnen. Het design is beschikbaar in zowel ‘dark’ als ‘light’, en beide designs zijn strak en stoer.

Veloretti Ace/Ivy: charmant zonder toeters en bellen

Bij de Veloretti Ace hoef je niet al te veel poespas verwachten: de e-bike heeft een clean, minimalistisch ontwerp en ziet er vooral heel charmant uit. Het model is te koop in drie verschillende kleuren, maar het blijft een donker en stevig design. Net zoals de VanMoof heeft deze Veloretti een automatisch versnellingssysteem. Maar een groot voordeel: de aandrijfriem is van kunststof en dus extra makkelijk te gebruiken. De Bafangmotor zorgt ervoor dat je snel op je werk komt, maar ook stilletjes. Tot slot, niet onbelangrijk: op de bagagedrager kan je gemakkelijk je tas kwijt of juist weer een zitje voor de kleintjes.

Lees ook:  Een van de meest comfortabele auto’s in zijn klasse: de Volkswagen T-Roc R-Line is een echte SUV, voor het hele gezin

Ampler Bikes Curt: net een fixie

Modern en super beweeglijk zijn de fietsen van Ampler een echte urban e-bike en een must voor de liefhebbers van de bekende fixie. Je zou haast niet denken dat het om een elektrische fiets gaat! En gelukkig voor de bestuurders die vaak het Nederlandse weer moeten trotseren, komt de e-bike ook met spatborden en anti-lek banden. Doordat de e-bike vederlicht is (13.4 kg) en vrij sportief, is het model extreem makkelijker mee te nemen naar werk of zelfs in het openbaar vervoer. In 2,5 uur heb je de fiets opgeladen, en gemiddeld is het bereik zo’n 70km. Ook de Curt bedien je via een handige app op je smartphone. Groot voordeel is dat daar ook gelijk je navigatie zit. Voor de snelheidsduivels kan je hier ook voor de ‘Turbo’ mode kiezen om extra hard door de stad te kunnen racen. Niet verkeerd dus.

Foto header: de Ampler Bike Curt

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy