How to: kleine ruimtes stijlvol inrichten

How to: kleine ruimtes stijlvol inrichten

Wanneer een ruime wat kleiner is, weet men al gauw niet hoe het ingericht moet worden. Ze weten vaak niet hoe ze de vierkante meters die ze hebben, moeten gebruiken. Kleine ruimtes worden daardoor niet altijd effectief ingericht. Met een heel vol ogend geheel tot gevolg. Dat kan anders! Met de juiste meubels kun je kleine ruimtes stijlvol én effectief inrichten.

Mooi en praktisch stapelbed

Heb jij in huis niet genoeg slaapkamers voor alle gezinsleden? Geen zorgen. Ook in een kleiner huis kun je voldoende slaapplekken voor het hele gezin realiseren. Hoe je dit doet? Door de hoogte in te gaan. Door te kiezen voor een of meerdere stapelbedden kun je op eenvoudige wijze extra slaapplekken creëren. Is een stapelbed voor twee of drie personen eigenlijk niet voldoende? Dan kun je gewoon kiezen voor een 4 persoons stapelbed! Dit type stapelbed biedt vier slaapplekken. Het bevat een tweepersoonsbed en ook nog eens behoorlijk wat opbergruimte. En dan is het bed ook nog eens afgewerkt in een mooi design. Dat maakt het stapelbed naast praktisch ook nog een stijlvolle aanvulling op de ruimte.

Hangend tv meubel

Stapelbedden zijn dé oplossing als je op een eenvoudige manier meerdere slaapplekken wilt creëren. Vooral in kleinere woningen biedt een stapelbed uitkomst. Maar in kleine woningen zal je qua inrichting ook voor andere uitdagingen komen te staan. Want hoe richt je de woonkamer bijvoorbeeld in? Je wilt vanzelfsprekend wel alle benodigde meubels in de woning kwijt kunnen. Maar je moet ook wel nog door de ruimte kunnen lopen. Meubels die een ruimtelijk effect hebben, kunnen een goede optie zijn. Kies bijvoorbeeld voor een tv meubel zwevend. Met een hangend tv meubel lijkt de ruimte automatisch een stuk groter. Dit heeft alles te maken met het feit dat je onder het meubel door kunt kijken. Daarnaast zorgt een hangend tv meubel natuurlijk ook simpelweg voor een strakke uitstraling.

Lees ook:  DIY: houten accessoires voor in en rondom je huis

Slim omgaan met je vierkante meters

Dankzij de zwevende meubels en de stapelbedden die verkrijgbaar zijn, kun je jouw ruimte effectief inrichten. Dat een ruimte aan de kleine kant is, hoeft dus absoluut geen beperking te zijn. Het is dan alleen wel des te belangrijker dat je slim omgaat met je vierkante meters. Dit kun je dus doen door te kiezen voor zwevende wandmeubels. Stapelbedden bieden eveneens uitkomst. En je zou zelfs kunnen kiezen voor een mini keuken. Dit is een kleine keuken die wel van alle gemakken is voorzien. Zo’n compacte keuken is bijvoorbeeld een uitkomst op zolders. Er zijn genoeg mogelijkheden die jou kunnen helpen bij het slim inrichten van een kleine ruimte.

Foto header via iStock, credits: KatarzynaBialasiewicz

0 comments on “How to: kleine ruimtes stijlvol inrichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *