Hotel Not Hotel, nieuw Rotterdams slaappareltje 

by Wanda Bregman

Rotterdam is een hotel rijker en het heet Hotel Not Hotel. Nu hoor ik je denken; huh? Yep, hotel geen hotel, dus. En dat is ook precies wat dit heel kleurige hotel is. Het draagt de naam hotel, maar als je binnenkomt beland je in een soort schilderij waarin je heerlijk kunt verdwalen. In Amsterdam staat ‘ie al en nu dus ook een in Rotterdam. En eerlijk, het is een aanwinst voor de maasstad waarin een steeds meer metropolische urban look & feel zichtbaar wordt. Maar je ziet ook het rauwe in Hotel Not Hotel terug wat deze stad zo typeert.

Dit slaappareltje heeft een met eigen ingang, heel erg rode cocktailbar/restaurant Jesús Malverde wat de huiskamer moet worden voor de locals. De naam Jesús Malverde komt van een Mexicaanse legende en dus eet je er Mexicaans (o, die taco’s! Echt proberen!) en drink je er vet goede cocktails. Dit is nou zo’n stadsplek waar iedereen straks komt en wat je stamkroeg wordt. In de zomer lekker op het terras waar je je verdrinkt in hartje bruisend rauw Rotterdam.

Zwembad tegen de muur

Dan natuurlijk even over de inrichting want die is subliem. Je kijkt echt je ogen uit, elke keer ontdek je weer iets nieuws. Een aantal kunstenaars heeft hier de vrije hand gekregen en zij hebben zich compleet uitgeleefd. Van digitale creaties, hout, verf, keramiek tot aan leisteen. Er is letterlijk een Italiaanse villa gebouwd, een zwembad tegen de muur, kamers waar je door de boekenkast naar binnen moet, Hans en Grietje komt om de hoek kijken, een spiegelglashuis, een megakoekoeksklok en een torentje wat veel weg heeft van een kasteel. Last je fantasie maar de vrije loop, je bevindt je in een sprookjesboek. Arno Koenen (bekend van de markthal in Rotterdam), Hans van Benten, Sander Wassink en Jelle Mastenbroek hebben hun signature er diep ingekrast en met heel groot succes; wat een top entourage.

Lees ook:  5 x tips voor een veilige family roadtrip

Het hotel telt 36 ‘verborgen’ kamers. Drie suites van zo’n 23m2en de andere kamers variëren van 8,5 t/m 20m2. Je kamer vinden, is wat lastig de eerste keer. Er moet echt een medewerker met je meelopen anders is de kans groot dat je je kamer niet gelijk kunt vinden of verdwaalt. Ze hebben geen nummers, maar kleuren en verbergen zich in huizen, achter kasten en onder trappetjes.

Self made hotel

Het gebouw (naast de oude ijsbaan, vlakbij het centraal station) wordt gezien als een van de lelijkste gebouwen van Rotterdam. Daarom is bewust voor de kleur rood in het restaurant gekozen: burn down! Er is gebruikt gemaakt van vrije, ronde vormen en het heeft luchtkastelen in het plafond. Niets is gekocht in dit toffe restaurant, alles is zelf gemaakt en in elkaar gezet met behulp van de eigenaren Bruno Bont en Tijmen Receveur. Het leeft daardoor zoveel meer. In de zomer wordt de binnentuin/terras nog aangepakt met meer groen.

Kamers zijn te boeken vanaf 50 euro, afhankelijk van seizoenen etc. Wat je krijgt? Een absoluut unieke beleving in een heel instagramwaardig hotel dus een nacht om nooit meer te vergeten.

Hotel Not Hotel, IJsbaan 83, Rotterdam – www.hotelnothotelrotterdam.com

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy