Hoe je in een handomdraai een sfeervolle inrichting creëert

Hoe je in een handomdraai een sfeervolle inrichting creëert

Heb je plannen om je woonkamer opnieuw in te richten, of ga je verbouwen? Dan is het tijd om na te gaan denken over hoe je woonkamer er in nieuwe stijl uit gaat zien. Wordt het een hele andere interieurstijl, met nieuwe meubels en andere kleuren, of denk je na over kleine veranderingen in je inrichting? De sfeer bepaal je natuurlijk met de verschillende accessoires en de combinatie van kleuren. Maar wist je dat led verlichting de woonkamer ook heel gezellig kan maken?

Een sfeervol interieur zonder grote veranderingen

Als je jouw woonkamer meer sfeer wilt geven, zonder direct alle meubels te vernieuwen, dan zijn er genoeg mogelijkheden. Je kan bijvoorbeeld wat mooie planten in een lege hoek zetten. De groene plant brengt een beetje leven in huis, en met een mooie pot wordt het een echte blikvanger. Om het nog sfeervoller te maken, kan je led verlichting kiezen, waarbij het licht op de plant gericht is. Dat geeft in de avonduren een extra accent op het mooie groen.

Om je woonkamer een persoonlijk tintje te geven, kan je ook op zoek gaan naar mooie kunstvoorwerpen. Die hang je aan de muur, bijvoorbeeld in de vorm van een klassiek schilderij of een moderne foto. Maar je hebt ook de mogelijkheid om te kiezen voor een sculptuur die je op een bijzettafeltje zet. Hier breng je met ledverlichting extra sfeer door de spotjes te richten op het schilderij aan de muur, of op het beeldje op tafel.

Led verlichting brengt sfeer in huis

Misschien denk je bij led verlichting aan een helder, wit licht, dat geschikt is om te gebruiken in de keuken tijdens het koken. Dat is ook zeker een goede toepassing van led verlichting. Maar de spotjes doen zoveel meer dan wit licht geven. Led verlichting is er in vele soorten, waardoor je voor ieder soort licht en voor ieder plekje in huis de perfecte led verlichting kunt toepassen. Je kiest voor de sfeervolle verlichting in de woonkamer bijvoorbeeld voor een spotje dat warm licht geeft. Dankzij het ontwerp van de led verlichting kan je een spotje installeren dat 100% lichtverspreiding geeft, of juist heel gericht op een voorwerp schijnt. Met deze verschillende soorten lichtpunten in de woonkamer maak je het extra gezellig.

Lees ook:  4 x films met interieurs om bij weg te dromen

Maak een lichtplan voor de woonkamer

Zeker als je de woonkamer opnieuw gaat inrichten, is het verstandig om een lichtplan te maken. Waar komt de bank te staan en waar de televisie? Want als je dat weet, dan kan je ook bepalen waar de behoefte aan licht in de kamer is. Eventueel kan je ervoor kiezen led verlichting in het plafond in te bouwen. Als dat geen optie is, dan kies je voor verlichting die je aan het plafond bevestigt, waar je alsnog led verlichting in kunt plaatsen. Het voordeel van led verlichting is ook dat het vaak nog extra gedimd kan worden. Dit is in de lamp ingebouwd, of je kan het zelf via een speciale schakelaar regelen. Op deze manier maak je het warme licht van de led verlichting nog persoonlijker en kan je de sfeer in huis dus helemaal zelf bepalen.

Foto header via iStock, credits: TG23

0 comments on “Hoe je in een handomdraai een sfeervolle inrichting creëert

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *