Feestdagen shop tips: zo doe je slim je december inkopen (mét flinke kortingen)

Feestdagen shop tips: zo doe je slim je december inkopen (mét flinke kortingen)

Waar we een paar jaar terug nog nooit van Black Friday gehoord hadden, is het inmiddels een jaarlijks terugkerende gebeurtenis in Nederland. Overgewaaid uit Amerika (where else…), is het officieel de dag na Thanksgiving Day. En omdat Thanksgiving altijd op de vierde donderdag van november gevierd wordt, is Black Friday dus altijd op een vrijdag. En waar het die dag allemaal om draait, dat zijn natuurlijk kortingen. Wil je dus een goede deal maken én cadeaumaand december slim aanvliegen, dan is het zeker niet gek om Black Friday in de gaten te houden. Maar ook wat betreft Christmas shopping kan je zeker een slag slaan met de volgende december inkopen tips:

1. Don’t wait for Friday

Oftewel; wacht niet totdat het zwarte vrijdag is. Vaak zijn er al de hele week voorafgaand aan Black Friday allerlei mooie kortingen overal te krijgen. Zo worden Batavia Stad-bezoekers op hun wenken bediend tijdens de zogenaamde Super Week. Deze vindt plaats van vrijdag 19 t/m zondag 28 november. En nice to know: heb je shopstress of ben je moe? Neem dan heerlijk plaats in de rustgevende be-flowered zitjes of kom langs bij de Flower Bar. En Fashion Club members kunnen vrijdag 26 t/m zondag 28 november langskomen in de VIP Relax Area, stap in de belevingscabine of geniet van een kop koffie van de Rovers coffee barista.

Feestdagen shop tips: zo doe je slim je december inkopen (mét flinke kortingen)

2. Gift wrapping and more

Plan een pre-Christmas dagje weg in shopstad Batavia Stad. Denk sfeervolle straten en pleintjes, lichtjes en knusse kerstaankleding overal waar je kijkt. En handig, met 150 winkels een hele grote keuze aan stijlvolle collecties van (inter)nationale merken. Altijd gepaard met korting van 30% tot 70%. Daarnaast hoeft een dag shoppen geen straf te zijn, want culinair kun je genieten bij een van de vele cafés en restaurants. Of je haalt easy wat heerlijke churros, poffertjes, oliebollen of een frietje bij een van de foodtrucks. Speciaal voor de feestdagen kun je je aankopen bij de Gift Wrapping service gratis laten inpakken. De Gift Wrapping Glass House staat in het outlet centre van vrijdag 17 t/m zondag 26 december.

Lees ook:  Hoe ‘land’ je weer in Nederland, maar houd je toch het vakantiegevoel vast?

Op woensdag 22 en donderdag 23 december zijn er daarnaast extra Christmas Shopping Nights tot 20.00 uur met extra veel gezelligheid, glühwein, live muziek & carrousel voor de kleinste shoppers. En, natuurlijk, om nog je laatste kerst inkopen te kunnen doen.

Tijdens de kerstvakantie is Batavia Stad iedere dag open (van 10.00 – 20.00 uur). Op kerstavond (24 december) van 10.00 – 17.00 uur en op tweede kerstdag (26 december) van 10.00 – 20.00 uur. Houd wel de website goed in de gaten in verband met de wisselende openingstijden aangaande het coronabeleid.

Feestdagen shop tips: zo doe je slim je december inkopen (mét flinke kortingen)

3. Bewuste shoppingkeuzes

Wanneer je graag op een bewuste manier je shopinkopen doet, bijvoorbeeld door te kijken naar hoe duurzaam de producten zijn, dan is de RE.love-winkel een tip. Eerder tipte we deze winkel al en niet voor niets. Deze pop-up store biedt je namelijk de kans een bewuste keuze te maken met een duurzame of vintage aankoop. De vintagecorner met ‘pre-loved’ items zijn geselecteerd door Amsterdam Collectors. In de RE.love-winkel zijn de duurzame collecties te zien zijn van merken als A Fish Named Fred, Desigual vs Ecoalf, Essenza, Jack & Jones, Pepe Jeans en Profuomo. Ideaal wanneer je niet alleen een mooi cadeau (met een mooie prijs) wilt kopen, dat ook nog eens duurzaam is. En nice to know: de duurzame shopper, waar we eerder over schreven, is vanaf half december te verkrijgen in de RE.love-winkel. Heb je gelijk een mooie, duurzame verpakking!

Foto header via iStock, credits: Bogdan Kurylo

0 comments on “Feestdagen shop tips: zo doe je slim je december inkopen (mét flinke kortingen)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *