De Podcastclub: de 5 meest mooie en bijzondere liefdesgeschiedenissen

De Podcastclub: de 5 meest mooie en bijzondere liefdesgeschiedenissen

Verliefdheid en de liefde kunnen gekke dingen doen met mensen: reizen door een oorlogsgebied, je jeugdliefde nooit vergeten zelfs niet als je dement bent of als kunstenaar al je kunst in teken stellen van die ene geliefde. Hoe dan ook; het is de perfecte basis voor een boeiend verhaal. Vijf podcasts over de meest mooie en bijzondere liefdesgeschiedenissen. Samengesteld in samenwerking met De Podcastclub en audioplatform JUKE:

1. Baba

De oma van Willem Voogd is Russisch en als vroeger als kind op bezoek ging praatte zij met zijn vader Russisch en droomde hij weg bij de taal die hij niet verstond en fantaseerde over sprookjesachtige kastelen en besneeuwde toendra’s. Nu hij volwassen is vraagt hij zich af: ‘Waar komt mijn oma nu echt vandaan?’ In deze podcast volgt hij haar reis van Odessa naar Velzen en stuit hierbij op een bijzonder liefdesverhaal. Want in 1944 de liefde achterna reizen door een door oorlog verscheurd Europa is niet zonder gevaar.

Luister hier Baba via JUKE

baba

2. BOB

Deze podcast is al een paar jaar oud, maar als je hem nog niet gehoord hebt, is het zeker een aanrader. Het verhaal gaat over Elisa, een vrouw van 84 jaar met dementie die alleen nog maar kan praten over haar oude jeugdliefde Bob. Makers Mirke, Nele en Siona gaan op zoek naar hem. Lang blijft onduidelijk of hij echt bestaat of dat hij onderdeel is van de fantasie van een oude vrouw.

Luister hier Bob via JUKE

De Podcastclub: de 5 meest mooie en bijzondere liefdesgeschiedenissen - bob

3. Frida’s liefdes

Ze is misschien wel één van de beroemdste kunstenaars van dit moment: Frida Kahlo. De Mexicaanse is vooral bekend van haar intrigerende zelfportretten, maar ook door haar onstuimige liefdesleven met kunstenaar Diego Riviera. Kunsthistoricus Cathelijne Blok interviewt verschillende gasten over de bijzondere liefdes van Frida.

Lees ook:  5 x de fijnste films voor herfstachtige avonden

Luister hier Frida’s liefdes via JUKE

frida_s_liefdes-2

4. De liefde van nu

Journalist Corine Koole interviewt in deze podcast mensen met een bijzonder liefdesverhaal. Ze ziet in de afgelopen jaren hoe labels en de grens tussen liefde en vriendschap vervagen. Dat hoor je ook terug in deze gesprekken waarbij iedere keer één persoonlijk verhaal centraal staat.

Luister hier De Liefde van nu via JUKE

de_liefde_van_nu

5. Liefdesbrieven van een kampbeul

270 liefdesbrieven verstuurde de beruchte SS’er Willem van der Neut na de oorlog vanuit de gevangenis. Zijn zoon Fokko leest ze pas jaren later. Het is het begin van een zoektocht. Wie was zijn vader? En waarom nam hij na zijn ontsnapping uit de gevangenis nooit meer contact met hem op? Rik Kuiper schreef dit verhaal in de Volkskrant en de podcast is een briljant voorgelezen versie van deze artikelen door acteur Gijs Scholten van Aschat.

Luister hier Liefdesbrieven van een kampbeul via JUKE

liefdesbrieven_van_een_kampbeul

Benieuwd naar onze eerdere tips? Bekijk én beluister ze hier.

0 comments on “De Podcastclub: de 5 meest mooie en bijzondere liefdesgeschiedenissen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *