De Podcastclub: de 5 meest bijzondere familieverhalen

by Redactie

Of het nu een schandaal is wat na jaren boven tafel komt, een spannend avontuur wat je oma heeft beleefd of de invloed van jouw voorouders op de geschiedenis: binnen iedere familie zijn bijzondere familieverhalen te vinden. De perfecte basis voor een spannende podcast. Daarom een Top 5 van de beste podcasts met een bijzonder familieverhaal. Samengesteld in samenwerking met De Podcastclub en audioplatform JUKE:

1. Het geheim van Rijswijk – NRC

Wanneer Anna Korterink het kantoor van haar overleden vader, een bekend misdaadjournalist, aan het opruimen is, komt er een vreemde e-mail binnen in zijn inbox. De afzender stelt zich voor als één van de nabestaanden van de drie leden van een bandje uit Rijswijk die in 1985 tijdens een repetitie bruut zijn vermoord. Kort daarna vindt Anna oude geheime politiedocumenten die verband houden met deze moordzaak. Vermoedelijk waren de bandleden nooit een doelwit, maar wie dan wel? En waarom is de zaak nooit opgelost? Deze spannende podcast van NRC is vanaf het eerste moment verslavend.

2. Mijn oma de soldaat

De oma van Jorien Walleast vertelt graag over haar tijd in Nederlands-Indië. Omdat zij al ver over de 90 jaar is en Jorien wil voorkomen dat alle verhalen verloren gaan, besluit ze deze op te schrijven. Haar oma vertelt dat zij als één van de eerste vrouwelijke soldaten van het vrouwenkorps van de KNIL naar Indonesië vertrok. Een onthulling die ze 70 jaar lang voor zich heeft gehouden. Wat dreef deze vrouwen? Zijn zij medeplichtig aan bedenkelijke daden uit de Nederlandse geschiedenis? Met de verhalen van haar oma op zak duikt Jorien de archieven in en dat zorgt voor bijzondere ontdekkingen.

3. Who’s your daddy?

3FM-dj Joram Kaat heeft nooit zijn vader gekend. Het enige wat hij van hem heeft is een telefoonnummer. Een nummer dat hij nooit heeft durven te bellen. Om moed te verzamelen interviewt hij verschillende mensen uit zijn familie en zoekt hij raad bij deskundigen. Hoe groot is de impact van het missen van een vader op zijn leven? Zou hij uiteindelijk toch zijn vader bellen en weten wat hij dan moet zeggen?

Lees ook:  Hoe crypto art de digitale kunstwereld verandert (met miljoenen aan euro’s)

4. De plantage van onze voorouders

Journalist Maartje Duin ontdekt dat haar voorouders in de 19e eeuw eigenaar waren van een suikerplantage In Suriname waar ook slaven werkten. Om meer te weten te komen over wat er zich op die plantage afspeelde zoekt Maartje contact met Peggy Bouva, haar voorouders werkten destijds als slaaf op de plantage. Samen onderzoeken ze het verhaal van de plantage. In 2020 is deze podcast bij de Dutch Podcast Awards verkozen tot beste podcast van het jaar en dat is niet zonder reden.

5. Familiegeheimen de podcast – Topcast Media

Iedere familie kent familiegeheimen, maar als je broer de beruchte crimineel Willem Holleeder is dan heb je genoeg verhalen die je liever niet wilt delen met de buitenwereld. In deze podcast gaat Miljuschka Witzenhausen in gesprek met haar moeder en zus van Willem Holleeder, Astrid Holleeder. Deze podcast is eigenlijk gemaakt ter promotie van het gelijknamige boek van Astrid, maar omdat deze gesprekken tussen moeder en dochter zo bijzonder zijn, stoort dat helemaal niet. Helaas zijn het maar twee afleveringen, maar het is wel echt een aanrader.

De vorige top 5 (de grappigste podcasts van dit moment) kan je hier terugvinden.

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy