Betoverende stranden en eeuwenoude gebouwen op een budget: ontdek het sprookjesachtige Heraklion op Kreta

Betoverende stranden en eeuwenoude gebouwen op een budget: ontdek het sprookjesachtige Heraklion op Kreta

Ben je toe aan een reis naar het buitenland om de winterse temperaturen te verruilen voor een lange (na)zomer? Dan is Heraklion, de hoofdstad van het Griekse eiland Kreta, een must visit. Je kan hier niet alleen genieten van de Griekse oudheid, maar vind er net zo goed ware hippie paradijzen langs de kust. Of je nu alle iconische bezienswaardigheden wil opzoeken of juist behoefte hebt aan dagen luieren, in Heraklion vind je avontuur én ontspanning. En dan nog een voordeel: veel hoeft het niet te kosten.

Kreta: leuk mét kids

Heraklion is een populaire bestemming op Kreta: in de zomer is het er heerlijk warm, in de winter heb je te maken met zachte temperaturen. Veel bezoekers van het Griekse eiland spenderen minstens een paar dagen in de hoofdstad. Gek is dat niet, want er is voor iedereen wel wat te doen. Dat maakt een bezoekje aan Heraklion ook gelijk een leuke vakantie met de kinderen erbij – de verveling zal niet snel toeslaan. En dat alles op een bescheiden budget kan, is ook fijn. Vliegtickets Heraklion zijn er niet alleen in overvloed maar ook spotgoedkoop, mits je in het juiste seizoen boekt.

Wat te doen, als je er eenmaal bent? Dan wordt het spetteren in het azuurblauwe water bij Matala beach, waar in de nabije grotten rond de jaren 60 hippies woonden. Of trek naar het noordwesten en het rustige strand van Agia Pelagia wacht op je, waar het altijd zonnig en windstil is. En dan mag het meest geliefde kustplaatsje eigenlijk niet ontbreken: Malia. Ook hier is de zee kristalhelder en leg je jouw handdoek op een wit strand.

Lees ook:  Hoe crypto art de digitale kunstwereld verandert (met miljoenen aan euro’s)

Sprookjesachtige mythen

Maar als je toch op zoek bent naar wat meer avontuur, dan vind je in Heraklion genoeg sprookjesachtige mythen. Ga langs bij het eeuwenoude paleis van Knossos dat meer dan 20.000 vierkante meter groot is en ooit hét culturele en politieke centrum van de stad. De gekleurde muurschilderingen, het labyrint en de imposante troonzaal transporteren je zo terug naar de tijd van de oude Grieken. Het paleis van Phaistos mag ook niet vergeten worden! Voor natuurliefhebbers biedt deze historische trekpleister namelijk ook gelijk een prachtig uitzicht onder een sportieve wandeling.

En als je dan nog niet genoeg hebt gehad van Kreta, loop dan rond op de markt van Heraklion waar locals hun boodschappen doen, maak een wandeling langs de vissersbootjes in de haven – zowel leuk overdag als ’s nachts – en geniet van wat authentieke culinaire lekkernijen zoals Gamopilafo en Bougatsa.

Foto header via iStock, credits: Vladimirs_Gorelovs

0 comments on “Betoverende stranden en eeuwenoude gebouwen op een budget: ontdek het sprookjesachtige Heraklion op Kreta

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *