5 x dit mag niet ontbreken in de gereedschapskist van iedere klusser

by Redactie

Ben je iemand die graag zelf de klusjes in huis opknapt, dingen repareert? Misschien maak je graag meubels voor in huis. Een mooi resultaat begint niet alleen met het gebruik van het beste materiaal. Het gereedschap dat je gebruikt om de klus te klaren, is net zo belangrijk. Maar wat mag nu eigenlijk niet ontbreken in de gereedschapskist van iedere klusser? Lees hier alles voor een goede gereedschapsdeal.

Beginnend of ervaren doe-het-zelver

Of je nu voor het eerst een schroevendraaier oppakt, of je bent al jaren een echte doe-het-zelver. De klussen zullen in het begin misschien minder ingewikkeld zijn, maar je hebt voor de meeste dingen die je in huis repareert of in elkaar zet, hetzelfde basis gereedschap nodig. Je begint bij de aanschaf van een goede gereedschapskist, of je maakt in je garage of berging ruimte om de verschillende spullen die je met een gereedschapsdeal hebt gekocht, netjes op te hangen en neer te zetten.

Begin met het handgereedschap

Onder of handgereedschap, verstaan we over het algemeen gereedschap dat niet machinaal aangestuurd wordt. Je gebruikt je eigen handen. Onder dit gereedschap valt onder andere:

  • Hamer. Deze kun je rustig in meerdere maten in een gereedschapsdeal aanschaffen, want je hebt een lichtere hamer om spijkers in te slaan, maar een mokerhamer om het pad in je achtertuin te betegelen. En met een klauwhamer kun je spijkers juist weer eenvoudig verwijderen;
  • Schroevendraaier. Ook hierbij geldt dat een set met verschillende maten en soorten onmisbaar is. Schroeven hebben niet alleen verschillende maten, de kop kan ook variëren in plat of kruis. Kies de verschillende maten in een gereedschapsdeal;
  • Waterpas. Net als de rolmaat is dit een stuk gereedschap dat je gemakkelijk over het hoofd ziet. Maar bij klussen is precisie heel belangrijk. Zit de balk waterpas en is het de juiste maat om tussen de muur en het kozijn te plaatsen? Dit gereedschap mag dus zeker niet ontbreken.
Lees ook:  Zo creëer je een kantoorruimte waar goed gewerkt wordt

Maak klussen eenvoudiger met elektrisch gereedschap

Hoewel vakmanschap en met je handen werken een mooi idee is, kan elektrisch gereedschap je een hoop werk uit handen nemen. De klus is waarschijnlijk niet alleen eerder af, je hebt in bepaalde gevallen ook een verfijnder resultaat. Zoals bijvoorbeeld met een schuurmachine die je met een gereedschapsdeal aanschaft. Maar er is meer elektrisch gereedschap dat je kan helpen om de klus gemakkelijker af te maken.

  • Boor-en schroefmachine. Zelf een gat in de muur of het hout draaien met een priem of een schroevendraaier is een zware opgave. Daarnaast is een gat boren heel precies werken. Met een boormachine bepaal je exact de juiste dikte van het gat in de muur. Vervolgens plaats je de schroef eenvoudig in de muur, met de schroeffunctie van de machine;
  • Zaagmachine. Planken of gipsplaten met de hand doorzagen is mogelijk. Het kost veel energie en de kans dat je scheef zaagt is aanwezig. Met een zaagmachine maak je moeiteloos de planken en platen op de juiste maat.

Voor je gereedschap aanschaft, is het altijd verstandig om te kijken voor een gereedschapsdeal. Je kunt dan bijvoorbeeld profiteren van een set waar al de basis gereedschappen bij zitten. Zo grijp je nooit mis in je gereedschapskist als je aan het klussen bent.

Foto header via iStock, credits: Dmitry Gladkov

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy