4 x tips hoe je eenvoudig je huis kan beveiligen

4 x tips hoe je eenvoudig je huis kan beveiligen

Je huis beveiligen tegen ongewenst bezoek, het is meer dan ooit aan de orde. De tijd dat enkel woningen in de duurdere wijken in aanmerking kwamen als mogelijk doelwit voor inbrekers, ligt al lang achter ons. Iedereen kan het slachtoffer worden en dus is de beveiliging van je woning altijd een goed idee. De veiligheid van jou en je huisgenoten en het beschermen van je bezittingen is de investering in beveiliging in elk geval meer dan waard. Veiligheidssloten, camerabewaking en jouw alertheid brengen je al een heel eind op goede weg.

Hoe kan je jouw woning minder aantrekkelijk maken voor inbrekers?

Er zijn tal van mogelijkheden om te voorzien in een betere beveiliging, we geven je de belangrijkste alvast graag even mee.

Vertrekken is ramen en deuren checken

Gehaast vertrekken en een raam of deur laten openstaan, je zou niet de eerste zijn die op die manier een makkelijke toegang verschaft aan inbrekers. Maak er altijd een gewoonte van om voor je vertrekt, en zelfs voor je gaat slapen, even alle ramen en deuren na te kijken en slotvast af te sluiten. Hoe moeilijker het een inbreker gemaakt wordt, hoe groter de kans dat hij zonder buit afdruipt. Wil je het helemaal veilig, kies dan voor veiligheidssloten die heel wat minder makkelijk open te breken zijn.

Camerabewaking voor permanent toezicht

Investeren in camerabewaking laat je toe om eender waar en eender wanneer zicht te hebben op wat er zich in en rond je woning afspeelt. Een app op je smartphone laat je toe de beelden van jouw camerabewaking in real time te bekijken en te reageren als je iets verdacht opmerkt. Veel mensen hebben het idee dat investeren in camerabewaking een dure aangelegenheid is, maar ook voor particuliere woningen zijn betaalbare en kwalitatieve oplossingen beschikbaar, vraag hier gerust naar bij een beveiligingsadviseur.

Lees ook:  Online gamen heeft een positief effect op onze mentale gezondheid

Wees steeds op je hoede voor wie bij je aanbelt

Inbrekers hebben de gewoonte om voor ze hun slag slaan al even de omgeving en de woning te verkennen. Zo komen ze te weten wat jouw gewoontes zijn, hoeveel bewoners de woning telt en wanneer de beste momenten zijn om toe te slaan. Een veel gebruikte methode hiervoor is dat ze voor de inbraak even bij je aanbellen om informatie te vragen of om iets te verkopen. Je doet er goed aan om tegenover vreemden geen informatie te geven over je doen en laten, het kan het hen maar al te makkelijk maken. Laat hen dus zeker ook niet binnen in je woning, ook niet voor een zogezegd toiletbezoek. Met een deurbel die voorzien is van camerabewaking, kan je nagaan zien wie voor de deur staat zonder effectief de deur te moeten openen.

Langere tijd afwezig? Neem voldoende preventieve maatregelen

Een woning waar gedurende langere tijd niemand aanwezig is, is een gedroomd doelwit voor inbrekers. Ze hoeven zich niet te haasten en lopen weinig kans om betrapt te worden. Ga je enkele dagen weg? Verwittig je buren en vraag of zij een oogje in het zeil willen houden, je brievenbus legen en op geregelde tijdstippen even de verlichting in je woning willen aansteken. Een bewoonde indruk schrikt inbrekers af en je maakt minder kans op een inbraak tijdens je afwezigheid.

Foto header via iStock, credits: PhonlamaiPhoto

0 comments on “4 x tips hoe je eenvoudig je huis kan beveiligen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *