3 x handige keukenspullen die het koken nog leuker maken

3 x handige keukenspullen die het koken nog leuker maken

Droom je ervan om een topchef als Gordon Ramsay versteld te doen staan met je kookkunsten? Heb je geen zin meer om een standaard dagelijkse maaltijd te serveren, maar zoek je naar recepten waar je familie en vrienden nog maanden over zullen praten? Koken is een passie, maar zoals met elke passie is veelvuldig oefenen en werken aan je techniek cruciaal. Daarvoor is het wel van belang dat je keuken beschikt over pannen, bestek, apparaten en andere keukenbenodigdheden van zeer goede kwaliteit. Dit ligt allemaal binnen je handbereik, want Kookmania heeft voor jou een uitgebreid en zeer goed assortiment aan keukenspullen. Zodat niets in de weg staat om je culinaire dromen tot realiteit te maken.

We beginnen bij de basis

Om te kunnen koken heb je in elk geval een gasfornuis nodig. We gebruiken misschien wel het oude woord, maar dit wil niet zeggen dat je per se op gas moet koken. Keramische kookplaten werken ook prima en als je kookt met een inductiefornuis, kun je de intensiteit net zo secuur regelen als met gas. Een oven is eigenlijk ook onontbeerlijk. Een moderne heteluchtoven laat elk gerecht gelijkmatig garen en als je oven een grillstand heeft, krijgt een grillgerecht de grillsmaak waar je zo van houdt. Op je aanrecht moet je ook genoeg werkruimte hebben om een mise en place te maken en gestructureerd te kunnen werken aan de ingewikkeldste recepten. Als je apparatuur in orde is, komen we aan bij het volgende: je basisbenodigdheden. Vertrouw op de collectie van Kookmania, die bekend staat om zijn goede prijs-kwaliteitverhouding.

Lees ook:  Onderweg naar een veranderende wereld met de elektrische KIA EV6

Pannen, keukengerei en bestek

Zijn je pannen aan vervanging toe? Bij Kookmania vind je alle mogelijke pannen en ook complete pannensets. In de productomschrijvingen zie je overigens of een pan wel of niet op een inductiefornuis past. Denk aan een hoge pan voor soepen, lagere pannen met deksel voor het bereiden van groente, aardappelen of peulvruchten en een koekenpan voor het bakken van pannenkoeken of eieren. Voor het braden van vlees en vis kun je het beste braadpannen nemen die echt heet mogen worden. Een set keukenmessen mag niet in je keuken ontbreken. Kies altijd voor topkwaliteit messen en leer hoe je ze scherp houdt met aanzetstaal. Hou je van de oosterse keuken, dan is een wokpan geen overbodige luxe. Is je maaltijd klaar, dan presenteer je jouw creatie op mooie borden, voorzien van smaakvol bestek. Heb je kinderen, gun ze dan een eigen set kinderbestek.

Speciale items van Kookmania

Je mag alle ingrediënten zelf in de juiste vorm snijden, maar je kunt ook kiezen voor modern gemak. Een blender kan veel van je werk in een zo kort mogelijke tijd doen en een mixer heeft in en mum van tijd deeg tot de juiste consistentie gekneed. Zet je graag de puntjes op de i als je een bord opmaakt? Met een handige garneerset is dit een fluitje van een cent. In de zomermaanden zie je veel mensen in je omgeving buiten eten. Wordt het niet de hoogste tijd om een barbecue van Kookmania aan te schaffen? Wat je ook wilt met je keuken, bij Kookmania vind je alles wat je nodig hebt.

Lees ook:  De leukste kidsproof restaurants van Amsterdam

Foto header via iStock, credits: KucherAV

0 comments on “3 x handige keukenspullen die het koken nog leuker maken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *