Must visit: de nieuwe conscious pop-up store RE.love in Bataviastad

by Imke

Dat bewuster winkelen niet ‘ingewikkeld’ hoeft te zijn, bewijst de net geopende pop-up store RE.love. In dit nieuwe winkelconcept krijgen bezoekers van de shopstad de mogelijkheid om een bewuste keuze te maken voor een duurzame of een vintage aankoop. In de store worden de duurzame kledingcollecties en -lijnen van Batavia Stad-merken en nieuwe merken gepresenteerd en is er een vintagecorner met ‘pre-loved items’ geselecteerd door Amsterdam Collectors. En nice to know; voor Batavia Stad is het de eerste keer in hun 20-jarige bestaan dat ze een eigen winkel openen.

Must visit: de nieuwe conscious pop-up store RE.love in Bataviastad

Trade for Charity

Naast het duurzame en vintage aanbod zijn in de RE.love-store ook afwisselend outfits , gecreëerd voor de Amsterdam Fashion Week, te zien. Zo werden voor de expositie ‘H20RA! Trade for Charity’ 20 designers gevraagd om met kleding van merken in Batavia Stad een nieuwe look te creëren. Dit alles in het teken van het 20-jarig bestaan van Batavia Stad dit jaar. En het hergebruiken van oude kleding. Na de expositie in de duurzame winkel worden alle stukken geruild voor het goede doel.

Upcyclen oude jeans

In het kader van bewuster winkelen geeft Batavia Stad dit najaar bezoekers ook de mogelijkheid om oude spijkerbroeken een tweede leven te geven. Samen met textielinzamelaar Sympany en de duurzame textielstudio Makers Unite worden de denim-artikelen in een container verzameld. Vervolgens worden deze artikelen tot 2.500 unieke duurzame shoppers verwerkt. De limited edition tassen zijn binnenkort met een korting te koop voor €9,95 in de RE.love-store. Batavia Stad betaalt namelijk de volledige kostprijs en neemt daarbij een deel voor eigen rekening. Want wie jarig is trakteert, niet?

Lees ook:  Dubbel duurzaam: testrit met de nieuwe Volvo EX30 én de lancering van de EX30 AIR BAG

Must visit: de nieuwe conscious pop-up store RE.love in Bataviastad

Amsterdam Collectors

Via Amsterdam Collectors wordt ook nog een vintage collectie in RE’love aangeboden. De collectors van het initiatief verzamelen en cureren bijzondere designer tassen, schoenen en accessoires. Zowel preloved of zo goed als nieuw. Amsterdam Collectors is een project van Josje van Hagen en Gino Louman. De mensen achter het modellen-, entertainment- en hospitalitybureau Showpony.

Via Amsterdam Collectors wordt een vintage collectie in de conscious store aangeboden. De collectors van het initiatief verzamelen en cureren bijzondere designer tassen, schoenen en accessoires. Zowel preloved of zo goed als nieuw. Amsterdam Collectors is een project van Josje van Hagen en Gino Louman. De mensen achter het modellen-, entertainment- en hospitalitybureau Showpony. Showpony is ook degene die de winkel host.

RE.love winkel

Deelnemende merken

In de RE.love-winkel zijn verder de duurzame collecties te zien van: A Fish Named Fred, A-Line, Bottletop, Desigual vs Ecoalf, Essenza Home, Jack & Jones, Karl Lagerfeld, King Louie, Osklen, Pepe Jeans, Profuomo, Radley London, #togetherband en Tommy For Life.

Meer informatie RE.love

Locatie: Bataviaplein 64, Lelystad. 
Open: Vrijdag 15 oktober 2021 tot en met zondag 9 januari 2022 
Openingstijden: Doordeweeks geopend van 10.00 tot 18.00 uur en in het weekend tot 20.00 uur. Tijdens feestdagen en vakanties gelden andere openingstijden. Bekijk de actuele informatie op www.bataviastad.nl. 

 

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy