Met ‘Recycle Your Case’ geef je een nieuw leven aan oude koffers!

by Redactie

Haal je oude koffer tevoorschijn, want dankzij het ‘Recycle Your Case’ initiatief van Samsonite kunnen alle koffers een nieuw leven krijgen. Koffers met een harde schaal van elk merk, kan je namelijk bij een deelnemende Samsonite verkooppunt langsbrengen tot en met 15 november. In samenwerking met de afvalverwerkingsbedrijven PreZero (Nederland en Luxemburg) en SUEZ (België) zorgt Samsonite er vervolgens voor dat je oude koffer wordt gedemonteerd. Aansluitend wordt elk onderdeel apart gerecycled en krijgt een nieuw leven. En fijn; na inlevering ontvang je €20 korting bij aankoop van een nieuw Samsonite item.

Onderdeel van het groter geheel

‘Recycle Your Case’ is een volgende stap die Samsonite zet om hun wereldwijde strategie ‘Our Responsible Journey’ na te streven. Deze strategie is gericht op het ontwerpen van producten die lang meegaan. Het verminderen van de impact op de planeet en het in gesprek gaan met mensen, partners en gemeenschappen.

Begin dit jaar lanceerde Samsonite hun Magnum Eco collectie. Bagage vervaardigd uit gerecycled huishoudelijk afval. Dankzij de Recyclex technologie, zijn de schalen van deze koffers gemaakt van gerecycled polypropyleen. Daarnaast is de voering gemaakt van gerecyclede petflessen. Nice to know: voor de productie van de grootste koffer (Spinner 81) worden 483 yoghurt potjes en 14 petflessen gebruikt.

Met 'Recycle Your Case' geef je een nieuw leven aan oude koffers!

Nu we weer allemaal meer kunnen reizen, maar dat nu duurzamer willen doen, is dit initiatief natuurlijk top. Mooi cadeau voor de aankomende feestdagen? Zorg dan wel dat je er voor 15 november bij bent!

Lees ook:  Toe aan vakantie? Proef de maritieme sfeer van Bremerhaven aan de hand van German.Local.Culture

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy