Let’s party: zo organiseer je hét Halloween feest van dit jaar

by Jill Buitenhuis

Een feestdag die in het teken staat van griezelen, mysteries en verkleedfeesten: Halloween. Op 31 oktober is het zo ver. Dan mag al het engs en al je creativiteit uit de kast gehaald worden, om er een geweldige avond van te maken. Een avond waarin je even uit de hedendaagse wereld mag stappen en een nieuwe wereld binnenstapt. In dit artikel delen we onze ultieme griezeltips, zodat je zelf hét Halloween feest van het jaar organiseert.

Halloween diner

Heel veel mensen worden gelukkig van samenzijn, onder het genot van lekkere hapjes en drankjes. Waarom Halloween dan niet al de uitgelezen kans gebruiken om een scary diner te organiseren? Om echt het verschil te maken met een normaal diner, is het natuurlijk de bedoeling dat iedereen in stijl komt. Zo eng mogelijk. Je kunt ook een thema kiezen. Kies een enge film uit en verkleed je allemaal als de acteurs/actrices uit de film. Duik lekker de keuken in om gerechten in stijl te bereiden en verras je vrienden met dit originele diner.

Spellen

Ben je een spelfanaat? Dan zijn er natuurlijk genoeg enge spellen die je tijdens Halloween kunt spelen. Denk bijvoorbeeld aan een dropping, waarbij je je met vrienden in Teams ergens laat afzetten. Neem een drankje en hapje mee voor onderweg. Je voelt je binnen een mum van tijd weer kind en stapt dus even lekker uit de hectische wereld. Houd je meer van mysteries? Organiseer een moordmysterie. Ga aan de slag met de plot en bedenk wat er opgelost moet worden. Nodig je vrienden uit, maak teams en creëer een zo mysterieus mogelijke omgeving.

Lees ook:  Je auto zelf onderhouden, zo doe je dat

Griezelgala

Een gala organiseren kost wat meer tijd, maar je kunt natuurlijk ook een mini-griezelgala thuis houden. Het begint al bij de uitnodigingen. Maak je eigen uitnodiging, verstuur ze met de post om je genodigden echt te verrassen. Vergeet niet de dresscode te vermelden… ;). Maak je huis helemaal in stijl. Pompoenen, spoken, zo duister mogelijk. Je mag met dit feest helemaal uitpakken. Niets is te gek. Houd de hele avond het licht zo donker mogelijk, om de grimmige sfeer nog wat op te voeren. Op wat enkele kaarsen na. Heb je een groot huis ter beschikking? Maak een eigen spooktour, om het helemaal af te maken. En bij binnenkomst staat er natuurlijk een grote schaal met snoep klaar…

Foto header via iStock, credits: vadimguzhva

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy