Hoe je out of the box kan denken bij het kiezen van een studie

by Redactie

Wil je een studie doen? Denk dan out of the box met jouw opleidingen. Er zijn diverse leuke studies die je kunt doen, zoals creative business. Studies zoals deze zijn net even anders dan anders en je kunt er vele kanten mee op. Wij zochten uit welke bijzondere studies er zoal zijn en hebben ze voor je op een rijtje gezet. Lees snel verder en kies je favoriete studie uit.

Doe een opleiding aan de hotelschool

Met een opleiding aan de  hotelschool zal je worden voorbereid op diverse banen in management en adviesfuncties in de horeca. Zo kun je werken in een hotel, restaurant, op een vakantiepark, maar ook bij een luchtvaartmaatschappij en andere bedrijven. Doe je een opleiding aan de hogere hotelschool, dan ben je als je klaar bent zeer breed inzetbaar. En dat is iets wat erg belangrijk is tegenwoordig.

Kies voor creative business HBO

Met een opleiding creative business op HBO niveau wordt je geheel klaargestoomd voor managementfuncties in de film, muziek, evenementen, media en televisie. Je wordt opgeleid tot allround media- en communicatieprofessional van de toekomst. Waar je na je studie terecht kunt, is bijvoorbeeld bij een mediabedrijf als producer of redacteur, marketing medewerker worden bij een groot internationaal merk of bedrijfsjournalist worden. En dat is slechts een greep uit de vele mogelijkheden die deze studie je te bieden heeft. Na het volgen van deze studie kun je ook als zzp’er aan de slag, wat ideaal is als je graag je eigen creative business wilt opstarten of als zzp’er een bijdrage wilt leveren aan de creatieve industrie.

Lees ook:  Tips & Tricks: zo maak je de mooiste vakantiefoto's met je telefoon

HBO film en televisie

Je kunt ook een brede filmvakopleiding volgen en de opleiding HBO film en televisie doen. Na deze studie kun je aan de slag als regisseur, regieassistent, screenwriter, art director, productent, editor, cameraman, sound designer en nog veel meer beroepen. Ga aan het werk bij een productiebedrijf, in het theater, in de entertainmentsector of bij een omroep. Wanneer je dol bent op alles wat te maken heeft met film en televisie, dan is deze opleiding zeker geschikt voor jou. Ook wanneer het je doel is om regisseur of editor te worden of graag mee wilt werken aan het opnemen van documentaires. Je zal je bij deze brede opleiding niet snel vervelen en kennis meekrijgen waar je je leven lang iets aan hebt.

Foto header via iStock, credits: gorodenkoff

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy