De Podcastclub: de 5 grappigste podcasts van dit moment

De Podcastclub: de 5 grappigste podcasts van dit moment

Voel jij met al die regen en het gure weer ook een kleine herfstdip opkomen? Dan hebben wij (in samenwerking met De Podcastclub en audioplatform JUKE) het perfecte medicijn: gewoon even flink lachen. Dat gaat je zeker lukken met de vijf grappigste podcasts van dit moment:

1. Mand

De kortste podcast van Nederland: geen enkele aflevering is langer dan een minuut. Je hebt dus altijd wel tijd om even te luisteren. Wel moet je een beetje houden van de lompe humor van Maxim Hartman en zijn vrienden René en Ryan, maar als je eenmaal een aantal afleveringen achter elkaar hebt geluisterd, is een melige bui gegarandeerd.

Mand

2. Echt gebeurd

Leuke grappen kan je natuurlijk verzinnen, maar de aller grappigste verhalen zijn écht gebeurd. In deze podcast staat iemand op een klein podium en vertelt een anekdote uit zijn of haar leven. Dit zijn vaak cabaretiers, maar ook ‘gewone’ mensen komen aan het woord. Wel zijn het stuk voor stuk goede vertellers. Onze favoriete afleveringen zijn die wanneer er wordt voorgelezen uit een oud dagboek, omdat het ongemak daar soms echt vanaf druipt.

echt_gebeurd

3. Puur hypothetisch

Stel je voor, je moet antwoord geven op een absurde vraag en alles is hypothetisch. Dat is de kern van deze podcast. Er komen vragen langs als ‘Welke superhelden kregen nooit een film omdat hun superkrachten te middelmatig waren?’ en ‘Bedenk de meest doldwaze ervaringen voor 2 euro’. De mensen die te gast zijn in deze podcasts komen met de meest bizarre en grappige antwoorden. Pluspunt van deze podcast: hij is Belgisch en zeg nou eerlijk, alles klinkt leuker in het Vlaams.

Lees ook:  10 x kijkvoer om de wintermaanden door te komen

puur_hypothetisch

4. Veel Saus

De nieuwe podcast van Stand-up comedian Edson Da Graça. Hij bespreekt in zijn column twee keer per week het laatste nieuws en kan daarbij heerlijk relativeren.

veel_saus

5. Moppen van Somertijd

Flauw, Flauwer flauwst. Iedere werkdag krijg je een nieuwe lading ouderwetse moppen en raadsels voorgeschoteld door de heren van het Radio 10-programma Somertijd. Ideaal als je gewoon even lekker wilt lachen. Waarschuwing: het begeleidende muziekje gaat de rest van de dag niet meer uit je hoofd.

somertijd_moppen

0 comments on “De Podcastclub: de 5 grappigste podcasts van dit moment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *