De bergen roepen: zo zorg je dat jouw gezin wintersport-ready is

by Jill Buitenhuis

Met familie op wintersport: een warme tijd die kinderen zich voor altijd blijven herinneren. Want wat is het fijn, om zorgeloos naar beneden te skiën of snowboarden en je helemaal vrij te voelen. Even weg van alles en optimaal genieten samen. Vroeg op de piste, lunchen met de skischoenen aan, nog even een ‘kijkje’ nemen bij de apres-skibar, om vervolgens voldaan op tijd in bed te liggen. Heb je een wintersportvakantie in het vooruitzicht of zelfs al geboekt? Vink dan deze checklist af, zodat je met het hele gezin goed voorbereid richting de bergen gaat én piste-ready bent.

Mix and match

Plan met je dochter een middag in om samen een leuk skipak uit te kiezen. Er zijn namelijk heel veel mogelijkheden voor meisjes skibroeken en meisjes ski jassen. Kies bijvoorbeeld voor een moeder-dochter matchy outfit. Hoe tof is dat. Wedden dat jij en je dochter hier heel gelukkig van worden? Deze winter ga je veel mix & match outfits zien op de piste. Dus trek alles uit de kast om samen jullie wintersport outfits te scoren.

De bergen roepen: zo zorg je dat jouw gezin wintersport-ready is

Buiten de piste

Een extra winterjas meenemen op wintersport vakantie, is nooit een gek idee. Want die ski-jas zit misschien niet zo fijn meer, wanneer je ’s avonds nog even een hapje buiten de deur wil eten. Keus hebben is altijd fijn, maar dan is het wel belangrijk om een lekkere, dikke winterjas te hebben die je beschermd tegen de ijzige wind. Én een die er ook nog eens hip uitziet. Mannen, kies voor een stoer, kort model of juist voor een lange winterjas (ook wel parka genoemd). Voor de dames staat deze winter in het teken van kleur. Je kunt ook kiezen voor een winterjas met een printje. Zo val je lekker op in de sneeuw.

Lees ook:  Alle bijzondere uitjes op een rij: zo maak je van Vaderdag een dag om nooit te vergeten

De bergen roepen: zo zorg je dat jouw gezin wintersport-ready is

Passen en klassen

Zorg dat je van tevoren al je skipassen gekocht hebt, zodat je bij aankomst meteen de piste kunt ontdekken, zonder lang in de rij te hoeven staan. Het bespaart een hoop tijd, waardoor je na een lange reis relaxed aan je eerste bergrondje begint op je wintersport. Ook is het handig om alvast een plek te reserveren voor de skiklas voor de kinderen. Zo kom je niet voor vervelende verassingen te staan, als blijkt dat de klasjes vol zitten.

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy