5 x herfstige uitstapjes in de Benelux

by Jill Buitenhuis

De herfst is weer aangebroken. Het wordt weer vroeger donker, de bladeren vallen van de bomen en de regen zal ons de aankomende tijd vaak vergezellen. Naast dat het donker meer tevoorschijn komt in de herfst, brengt de herfst ook zoveel gezelligheid. Er zijn talloze leuke uitjes, die herfst typerend zijn en je veel warmte geven. We verzamelden de leukste uitjes voor een echte herfstmiddag of -avond. Even weg met het gezin, of samen met je lief. Ga er lekker samen op uit en proef de herfst in de Benelux.

Herfstcruise

Hét best bewaarde geheim van het Groene Hart. De herfst ontdekken per fluisterboot. Tijdens deze herfstvaart ontdek je de Nieuwkoopse Plassen. Het seizoen bepaalt waar er in het bijzonder naar gekeken wordt tijdens dit tripje. Je geniet van de mooie herfstkleuren en de typische herfstgeur. Tijdens de tocht varen er twee deskundige gidsen van Natuurmonumenten mee, die je meer vertellen over de bezienswaardigheden. Een bijzonder uitje, waardoor je de herfst op een andere manier kunt voelen en zien.

Van 01-10 t/m 31-10

Op ontdekkingstocht in Luxemburg

Het Mullerthal wordt ook wel ‘Klein Zwitserland van Luxemburg’ genoemd. Een plek die haar naam te danken heeft aan het Zwitsers ogende natuurlandschap vol rotsen, watervallen en meren. Een natuurgebied waar je tot rust komt of juist alles uit jezelf kunt halen tijdens sportieve activiteiten. Voor bergsportliefhebbers is deze plek een walhalla. Naast de adembenemende natuur, is dit gebied ook heel fijn voor liefhebbers van de geschiedenis. De ruïnes en kastelen zullen je verwonderen. Er is hier dus genoeg te doen én te kijken.

Lees ook:  De 5 mooiste fietsroutes om de lente te proeven

The sound of Autumn

In de Schoorlse Duinen van Staatsbosheer staat op 12 oktober iets magisch gepland. Een bijzondere manier om dit jaargetijde te ontdekken. Een Natuurbelevingsconcert is iets dat een plekje op je bucketlist verdiend. Violiste Martine Nijenhuis laat bij Keltische muziek beelden zien van natuur en kunst in de omgeving van Bergen en Schoorl. De muziek wordt aangevuld met geuren, kleuren, natuurgeluiden en gedichten. Na het concert vindt een stiltewandeling plaats. Een dag waarop je zintuigen herfstige prikkelingen krijgen.

Vlaams citytrippen

Bij onze Vlaamse buren zit je in de herfstperiode meer dan goed. Ga deze herfst op citytrip naar Gent, om een romantisch weekend uit te gaan met je lief. In Gent is alles mogelijk. De stad verkennen per boot is een echte aanrader. Neem een dekentje mee, kruip lekker tegen elkaar aan en geniet van de historische stad. Een andere aanrader is een lichtwandeling. Gent wordt ook wel de stad van het licht genoemd. De wandeling neemt je mee langs alle highlights van de Gentse stadsverlichting. Wanneer je toch al op bezoek bent bij de buren, is de stad Mechelen ook een aanrader.

Het sprookjesbos

Een herfst-uitje die niet mag ontbreken in dit lijstje… de Efteling. In het najaar is de Efteling op haar mooist. Het najaarszonnetje schijnt door de bossen en paddenstoelen poppen overal sprookjesachtig op. De herfstkleuren maken de Efteling nog magischer dan zij al is. Reserveer de dag dat je wil komen en ga samen op herfstavontuur in dit wonderlijke park.

Foto header via iStock, credits: neirfy

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy